Élet-Stílus

Bowlinggolyóba töltette apja hamvait, és játszott vele egy tökéletes játszmát

Denise Panyik-Dale / Getty Images
Denise Panyik-Dale / Getty Images
Egy illinos-i férfi hosszas gondolkodás után jött rá, hogyan adózhatna méltóképpen az apja emlékének. Bowlinggolyóba töltette apja hamvait és játszott egy tökéletes játszmát.

Az illinois-i John Hinkle apja, idősebb John Hinke 2016-ban halt meg. A férfit elhamvasztották, elsőszülött fia pedig éveken át törte a fejét, hogyan adatná meg a legméltóbb módon a végső tiszteletet az apjának. A 39 éves férfinak végül eszébe jutott, hogy a hamvakat egy bowlinggolyóba tölteti, amivel játszani is fog – írja a Sports Illustrated.

Az idősebb Hinkle egész életében szenvedélyes bowlingjátékos volt, és ezt a két fia is örökölte tőle. John az idősebb fiú, egyetemistaként kétszer is nyert országos bajnokságot. Miután John elhatározta, hogy egy golyóba tölteti az apja hamvait, évekig kellett keresgélnie, mire talált egy olyan szakembert, aki elvállalja a munkát.

Mivel John két kézzel gurít, vagyis a szabályok szerint nem lehet három lyuk a bowlinggolyóján, a hamvakat egy hagyományos golyóba, a hüvelykujj számára kialakított lyukba töltette.

Hinkle április 12-én használta először a különleges golyót, és rögtön sikerült egy tökéletes, 300 pontos meccset játszania. Azt mondta, ez azért teszi különösen boldoggá, mert az apjának soha nem sikerült 300 pontot gurítani. Többször is jutott nagyon közel, 298, vagy 299 pontig, de a tökéletes játszma soha nem jött neki össze.

Libabőrös lettem. Ott volt velem. Ez volt életem legnehezebb, és legszebb 300 pontos játéka. Remegtem

– mesélte Hinkle egy helyi tévécsatornának.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik