Élet-Stílus

Legálisan elszívott spanglik miatt tartóztatták le Dubaiban

A szigorúan otthon, legálisan füvező nevadai férfit először több évre le akarták csukni, de azóta szabadon engedték.

Az 51 éves üzletember, Peter Clark a közelmúltig azt hitte, hogy Las Vegas-i otthonában bármikor nyugodtan elszívhat egy kis füvet – hiszen Nevada államban legális a marihuána –, de amikor február végén az Egyesült Arab Emírségekbe utazott, akkor kiderült, hogy ez nem teljesen igaz.

Dubaiban ugyanis hasnyálmirigy-gyulladása lett, és kórházba került, ahol drogtesztet is csináltak rajta.

A pisiteszt az otthoni, legálisan elszívott cigik és megtöltött bongok miatt pozitív lett THC-re.

Az üzletember ezért hónapokra rácsok mögé került, de azóta már szabadon engedték, és kedden deportálták is Dohából New Yorkba – írja a LadBible.

Peter Clark az emírségek szigorú szabályainak hozzá hasonlóan áldozatává válókat segítő Detained in Dubai nevű szervezet vezetőjének, Radha Stirlingnek a lent megtekinthető videóban mesélte el a kálváriáját.

Ne menjetek Dubaiba

– mondta a Gulf in Justice (Öböl az igazságban) című podcast vendégeként, és a közel-keleti célpont helyett inkább Miamit ajánlotta a nyaralni vágyó amerikaiaknak. Dubait úgy írta le, mint egy helyet, ahol „rengeteg különböző dolog miatt letartóztathatnak” – ami szerinte nem éri meg a kockázatot.

Az interjúban elhangzottak alapján, a férfi azt hitte, a vizeletvétel a kezelés része, ezért örömmel ürített egyet a kórházi dolgozók kedvéért. Másnap reggel 6 óra 30-kor két rendőr jelent meg a kórházi ágyánál, akik azt mondták neki, hogy visszakísérik a hotelbe, de ehelyett egy rendőrkapitányásgra vitték, ahonnan még aznap délután egy cellába került.

Közben 50 ezer dollárt (15 millió forintot) költött a hotelszámlája kiegyenlítésére és a jogi képviseletére, a barátnője elhagyta, házikedvenc madarai pedig meghaltak Las Vegasban. A szervezet vezetője az ügy kapcsán kiadott egy közleményt, amiben Peter Clarkot olyan felelős utazóként írja le, aki még aszpirint vagy bármilyen más, hazájában legális gyógyszert vitt volna magával az emírségekbe.

A közlemény arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy sajnos az ilyen esetek elég gyakoriak az Egyesült Arab Emírségekben, mivel a tudatmódosító szerek hatóanyagai sokáig benne maradhatnak a fogyasztó vérében.

A muszlim országban az alkohol fogyasztását is szigorúan szabályozzák: a turistákat fogadó hotelekben és klubokban például szolgálnak fel alkoholt, de nyilvános helyen tilos ittas állapotban tartózkodni, ezért olyan is volt már, hogy

egy turistát azért tartóztattak le, mert az ország légitársaságának az egyik járatán felszolgált alkoholt mutatták ki a vérében.

Radha Stirling szerint Peter Clarkot nem lett volna szabad letartóztatni Dubaiban, és rossz körülmények között fogvatartani azért, mert Las Vegasban füvezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik