Élet-Stílus

250 nő szoknyája alá fotózott be egy GoPróval, mégsem kell börtönbe vonulnia

Dejan / Getty Images (illusztráció)
Dejan / Getty Images (illusztráció)
Az angol férfi Worcester bevásárlóközpontjaiban leselkedett titkosügynök módjára.

Szabadon távozhatott a bíróságról a 32 éves Richard Whyley annak ellenére, hogy beismerte: 250 nő szoknyája alá fotózott be a cipőjében elrejtett GoPróval – írja a Mirror. Az áldozatokat – akik a felvételek elkészítésébe természetesen nem egyeztek bele – vásárlás közben követte. 2019 júniusa és augusztusa között

összesen 6436 képet készített ezzel az eljárással.

A kétgyermekes, egyetemen dolgozó, Stourbridge-i férfi a cipős akciók mellett több otthon átöltöző nőről készített titkos felvételeket, valamint egy pár szexuális aktusát is megörökítette sunyiban.

2019-ben augusztus 15-én érték tetten egy helyi H&M-ben. Miután a térfigyelőkamerák felvételei alapján beazonosították, az egyetem tűzvédelmi rendszerének ellenőrzése közben fogták el. A munkahelye által biztosított autóban két pár olyan cipőt találtak, amikbe a lyukak voltak vágva a kamerának, és egy SD-kártyát 90 darab illegálisan készített képpel. A több felvétel az otthonából került elő.

A worcesteri bíróságon ellene valló, a felvételek elkésztésekor még 16 éves áldozatáról azt mondta Martin Jackson bíró, hogy a fiatal lány éppen az incidens megtörténekor volt először egyedül plázázni, ahova nála fiatalabb testvérét is magával vitte, ezért nagyon traumatikusan élte meg ez eseményeket. A bíró állítása szerint a fiatal nő azóta görcsösen odafigyel arra, hogy nyilvánosan hogyan öltözzön fel, és a középkorú férfiakkal szemben is sokkal bizalmatlanabb.

A kukkolót lebuktató sértett a bíróságnak azt mondta:

Próbálok sehova se menni egyedül, mert olyankor azon aggódóm, hogy valaki követ.

A bíró szerint a férfi nem mérte fel igazán, milyen nagy károkat okozhat ezzel egy egyetem előtt álló 16-17 éves lánynak. Azóta viszont terápiára ment, a tetteit pedig az első adandó alkalommal beismerte, és azzal védekezett, hogy a képeket nem töltötte fel az internetre.

Együttműködő magatartása és korábbi büntetlen előélete miatt a börtönt végül megúszta, de az ítélet hároméves közmunkára kötelezte, valamint öt évre a szexuális bűnözők listájára is felkerült a férfi. Az ellene valló áldozatnak 750 angol font (nagyjából 315 ezer forintnak megfelelő) kártérítést, a bíróságnak pedig 340 font (142 ezer forint) perköltséget kell fizetnie.

Richard Whyley-nek emellett este 9 és reggel 6 között az otthonában kell tartózkodnia – amit a bokájára erősített nyomkövetővel ellenőriznek –, valamint egy 40 órás rehabilitációs programban és egy másik, szexuális bűnözőknek szóló programban is részt kell vennie.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik