Élet-Stílus koronavírus

Azt terjesztette: a koronavírus kamu, meghalt, miután illegális bulikat rendezett

Ő a partik idején valószínűleg már tudta, hogy beteg.

Egy norvég összeesküvés-hívő, aki azt gondolta, a koronavírus nem létezik, meghalt napokkal azután, hogy két bulit is tartott az ingatlanában – írta az Insider. A 60 éves Hans Kristian Gaarder tesztje pozitív volt a vírusra, miután meghalt április 6-án, előtte nem tesztelték le.

Gaarder március 26-án és 27-én is bulit tartott, azt nem tudni, mennyi ember részvételévvel. A helyi hatóságok szerint már hetek óta beteg volt ekkor, de titokban tartotta. Több mint egy tucat résztvevő tesztje lett azóta pozitív.

Mivel azt nem tudják a rendőrök sem, kik vettek részt a partikon, felhívást intéztek, amiben a résztvevőket arra kérték, teszteltessék le magukat.

Gaarder egyébként egy ismert összeesküvés-hívő volt, hamis információit – például az amerikai 2020-as választásról, vagy hogy a koronavírus kamu – több platformon is terjesztette. A koronavírust többször is „meghűléshez vagy könnyű influenzához” hasonlította.

Norvégiát egyébként viszonylag elkerülte a járvány, valamivel több mint 100 ezer regisztrált esetről tudnak, emellett 708 ezzel kapcsolatos halálesetről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik