Élet-Stílus

Drogcsempész macskát fogtak egy panamai börtönben

Surawong Wongprat / EyeEm / Getty Images
Surawong Wongprat / EyeEm / Getty Images
Nem mindennapi drogcsempészt fogtak el a hatóságok pénteken Panamában. Egy macska próbált meg kábítószert becsempészni egy börtönbe.

Az ország fővárosától, Panamavárostól északra fekvő Nueva Esperanza börtönbe egy fehér macska próbált bejutni. Az állat testére rongyból kis tarisznyát erősítettek, melyet kábítószergyanús anyagokkal, a gyanú szerint kokainnal, crackkel és marihuánával tömtek tele – írja a France24.

A börtönben 1700 rabot tartanak fogva, a személyzet most azt próbálja kinyomozni, hogy közülük kihez érkezett volna a kábítószerekkel felszerelt négylábú. A kábítószerellenes ügyészség nyomozást indított az ügyben, a macskát egy állatmenhelyre küldik.

Andres Gutierrez, a panamai büntetés-végrehajtás feje azt nyilatkozta, nem ez volt az első ilyen eset, egyre gyakrabban fordul elő, hogy macskák segítségével próbáltak kábítószert becsempészni a börtönbe. A fogvatartottak étellel igyekeznek magukhoz csalogatni az állatokat, melyeknek a testére drogokat erősítenek kinti ismerőseik.

A 4,3 milliós Panamában nagyjából 18 ezer embert tartanak fogva 23, jellemzően túlzsúfolt börtönben. Az intézményekbe korábban már drónokkal, sőt, postagalambokkal is próbáltak már kábítószert bejuttatni.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik