Élet-Stílus

Azért videózott be nők szoknyája alá, hogy tesztelje a telefon kamerájának minőségét

Getty Images, illusztráció
Getty Images, illusztráció
Legalábbis ezzel védekezett.

Egy szingapúri mérnök bíróság elé került, ahol azt hozta fel a saját védelmében, hogy azért videózott nők szoknyája alá, mert ki akarta próbálni a telefonja kameráját, az interneten található ilyen videóknak ugyanis nagyon változó a minősége.

Mondanunk sem kell talán, nem ez volt a világ legjobb védőbeszéde, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy 11 hétre börtönbe került a 28 éves Abel Tan Yew Hong – írta a Straits Times.

Legalább tíz nőről készített így videót tavaly július és szeptember között. Sokszor a metrómegállók mozgólépcsőin követte áldozatait, és videózott be alájuk, az egyik nőt három mozgólépcsőn is követte. Ezután pár nappal egy férfi rajtakapta és odavitte a metró biztonsági személyzetéhez, akik pedig hívták a rendőröket.

A férfi ügyvédje, Marshall Lim azt akarta elérni, hogy csak tíz hetet kapjon ügyfele. Védelmében elmondta, hogy a férfi az interneten kezdett el érdeklődni az ilyen videók iránt, és észrevette, hogy a videók egy része jó, egy része viszont nagyon gyenge minőségű.

Hogy kielégítse kíváncsiságát, miért ekkora az eltérés a videók minőségében, azt a szerencsétlen döntést hozta, hogy megpróbál saját maga ilyen videókat készíteni. Célja csupán a kísérletezés volt, és hogy a mobiltelefonja kamerája képes-e az interneten látott kiváló minőségű videókra.

Lim arra nem tért ki, ügyfele kísérletei mire jutottak, de azt hozzátette, hogy a mérnöknek komoly munkahelye és hosszútávú párkapcsolata van, barátnője csalódott benne, de mára megbocsátott. „Továbbra is mellette áll, és tervük, hogy összeházasodnak, nem változott”.

Egyelőre még nem kell a börtönbe vonulnia Tannek, a bíró belegyezett, hogy óvadék ellenében előbb elintézhesse személyes ügyeit. Egyébként viszonylag olcsón megúszta, mert minden egyes videóért egy év börtönt és/vagy pénzbüntetést is kaphatott volna.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik