Élet-Stílus

Elárulta az FBI trükkjét, hogyan vesznek rá embereket, hogy igent mondjanak nekik

Arra is jók ezek a technikák, hogy rávegyük  a másikat, hol együnk.

Egy férfi a TikTokon megosztotta az FBI egyik tárgyalási technikáját, ami arra jó, hogy másokat meggyőzzünk a tervünkről, például akár arra is, hogy hova menjünk vacsorázni. „Ott eszel és akkor, amikor csak akarsz” – fűzte videójához David Rooney.

A felvételen pedig arról beszél, hogy a tippet az FBI korábbi túsztárgyalójától, Chris Vosstól, pontosabban annak könyvéből vette.

A trükk egészen egyszerű,

az illetőt háromszor rá kell venni, hogy igent válaszoljon, mielőtt feltennénk neki azt a kérdést, amire még inkább azt akarjuk, hogy igent válaszoljon.

Például, ha valakit arra akarsz rávenni, hogy menjetek el a McDonald’s-ba.

„– Éhes vagy? Igen.
– Szereted a hamburgert? Igen.
– Szeretnél enni? Igen.
– Van kedved a McDonald’s-hoz?”

Sokkal valószínűbb, hogy igennel válaszoljon, mert az előző három kérdésben arra késztetted, hogy igent mondjon

magyarázza a Mirror szerint Rooney, de Voss más tippjét is elárulta a férfi.

Például, hogy ahelyett, hogy azt kérdeznénk, „el akarsz menni ebbe az étterembe vacsorázni?”, kérdezzük azt, „van ellenvetésed az ellen, hogy ebbe az étterembe menjünk vacsorázni?” Ugyanis azzal, hogy lehetővé tesszük nekik, hogy nemet mondjanak, miközben beleegyeznek a tervedbe, jobban érzik magukat, és könnyebben meg tudjuk őket győzni a tervünkről.

@david_rooney

Eat where you want. Whenever you want. ##australia ##melbourne ##smallbusiness ##foryou ##fy ##negotiationskills ##chrisvoss

♬ You - Petit Biscuit

A meggyőzéshez egy harmadik technika pedig a „tükrözés”, mikor ha valaki valamit mond, például, hogy „pénzügyi nehézségeim vannak, nagyon stresszes vagyok”, akkor visszakérdezünk: „pénzügyi nehézségek és stressz?”, mert a kulcsszavak ismétlésével azt mutatjuk, hogy együttérzünk velük, csökkenti a feszültséget és biztosítja arról a másikat, hogy meghallgatják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik