Élet-Stílus

Titkos tetkóként viseli szeretője rabszámát, emiatt került rácsok mögé a börtönőr

MmeEmil / Getty Images (illusztráció)
MmeEmil / Getty Images (illusztráció)
Amikor főnökei kiszúrták a tetkót, összerakták, hogy honnan van az angol nő elítélt szeretőjének mobilja a rácsok mögött.

A legveszélyesbb bűnözőket fogva tartó Full Sutton börtönében dolgozott őrként Scarlett Aldrich, ahol intim viszonyt alakított ki egy fegyveres rablásért elítélt bűnözővel. Kapcsolatukat különleges tetoválással örökítette meg a 22 éves börtnőrnő: a belső combjára varratta szeretője rabszámát. Főnökei előtt azonban pont ez a tetkó buktatta le, és mivel ennél több vaj volt a füle mögött, nem csak kirúgták, hanem börtönbüntetést is kapott – írja a LadBible.

A Kingston upon Hull-i bíróság közlése szerint a nő – akinek anyja és nevelőapja egyaránt rendőr – nem csak szerelmes leveleket vitt be a rabnak, hanem

egy mobiltelefont és egy hozzá tartozó SIM-kártyát is,

ezért most előzetes letartóztatásban van a HM Prison New Hall nevű, Wakefieldben található börtönben.

Videóhívással lebonyolított tárgyalásán John Thackray bíró azt mondta: a fiatal nő komoly bűnt követett el, ezért úgy véli, a legalacsonyabb büntetési tétel, amit kiszabhat az 10 hónap (ami jó magaviselet esetén a felére csökkenthető).

A bíró szerint a kiképzés során Scarlett Aldrich-et felvilágosították arról, hogy nem bonyolódhat intim viszonyba az elítéltekkel, mert ezt minden leendő börtönőrnek elmondják. A viszonnyal pedig nem csak magát, hanem az egész börtön veszélybe sodorta.

Ez egy magas biztonsági fokozatú börtön, ahol a mobiltelefonokat és a SIM-kártyákat valutaként használják. Ezért ezek az eszközök hatalmat és befolyást biztosítanak a rácsok mögött, amivel megzavarják a börtönéletet

– fogalmazot a bíró.

A Sun ugyanakkor úgy tudja, a bíró figyelmbe vette, hogy Aldrich csak egy telefont és egy SIM-kártyát csempészett be a börtönbe – mindkettőt azért, hogy kapcsolatot tudjon tartani a szeretőjével. Az ítélet kihirdetésekor a nő semmilyen érzelmet nem mutatott.

A jelentések alapján 2019 augusztusában vált gyanússá a börtönben, hogy Aldrich túl sok időt tölt egy bizonyos, Jones néven emlegetett elítélttel. A vádemelés során felelevenítették, hogy a nőnek ekkoriban rendszerint az volt az első dolga (miután üdvözölte a kollégáit), hogy leült az elítélttel beszélgetni. Ezek a beszélgetések akár egy órán át is eltarthattak. Kollégái ezért figyelmeztették, hogy feltűnő, amit csinál, de Aldrich nem törődött velük.

Szeptember 9-en előkerült a cellából a becsempészett telefon, 19-ére pedig Aldrich mindent beismert, ezért először felfüggesztették az állásából.

A nő védője, Susanna Proctor szerint az egykori börtönőrként a vádlottak padjára kerülő nő arcán van egy vágás – amit a külvilágban élő párja okozott neki és bizonytalannak érzi magát tőle –, az elítélt pedig a biztonságérzetet adott neki – ez volt a kapcsolatuk alapja. Miután az elítélt felfedezte a vágást, fenyegető üzeneteket küldött a börtönőr külvilági partnerének.

Később a börtöben lévő  Jonestól valahogy ötezer fontot (nagyjából 2 millió forintot) került Aldrich-hez. A férfi megkérte, hogy vigyázzon rá, amíg az egyik ismerőse nem jelentkezik érte. Scarlett Aldrich ezután blokkolta az elítélt számát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik