Élet-Stílus

Valószínűleg ön is rosszul tárolja a tojást: egy gazda elárulja, miért

TikTok / @theshilohfarm
TikTok / @theshilohfarm
A boltban, a piacon is mindig így kapjuk a tojásokat, persze, hogy otthon is ugyanúgy tároljuk a őket. A tartóban a tompább vége van alul, míg a hegyesebb vége felül. Így tűnik természetesnek, pedig pont fordítva kellene – állítja egy amerikai farmer.

Noah Young, nebraskai tojástermelő azt mondja, egész életünkben rosszul tároltuk a tojást, és el is magyarázza miért – írja a Mirror című brit bulvárlap.

Young egy TikTokra feltöltött videóban kifejti, hogy a tojásoknak van egy hegyesebb és egy tompább végük, az emberek pedig általában úgy kezelik őket, hogy előbbi a tetejük, míg utóbbi az aljuk, pedig pont fordítva kellene.

A gazda azt mondja, a tojások tompább végében van egy légbuborék, aminek az a feladata, hogy a kórokozókat, például a szalmonellát távol tartsa a tojás sárgájától. Ha a dobozban ez a rész kerül alulra, akkor a gravitáció miatt, a buborék előbb utóbb elindul fölfelé így a baktériumok közelebb kerülnek a tojás sárgájához. Ha viszont a hegyesebb rész van alul, a buborék a helyén marad, a tojás pedig tovább marad friss.

@theshilohfarm

You’re doing it wrong. ##egg ##eggs ##chicken ##chickens ##tip ##wow ##cool ##lol ##fyp ##foryou ##foryoupage ##shilohfarm ##fact ##facts ##pets ##animals ##tips ##food

♬ Acoustic Guitar Stroll - Dow Brain

Ajánlott videó

Olvasói sztorik