Élet-Stílus koronavírus

Balhé a repülőn: a kislány maszk nélkül evett, ezért az egész a családját leszállították

John Nacion / SOPA Images / LightRocket via Getty Images (illusztráció)
John Nacion / SOPA Images / LightRocket via Getty Images (illusztráció)
Orlandóból New York-ba tartott a hét hónapos terhes nő és családja. Repülőjükről azonban leszállítottak mindenkit a család éhes kétéves tagja miatt. A légiutaskísérő akadékoskodásáról videó is készült.

Hétfőn a floridai Orlandóban egy repülő teljes utazóközönségét leszállították egy kisgyerekes család miatt. A Spirit Airlines járata azért vesztegelt két órát a kifutópályán, mert Ari és Avital Eisenberg kétéves Rikki nevű lányán nem volt szájmaszk, amíg megevett egy joghurtot. A légitársaság munkatársainak ez annyira nem tetszett, hogy a családra rendőröket hívtak, akik az egész gépet kiürítették – írja a Daily Mail.

A New Jersey-i Toms Riverben élő házaspár azért háborodott fel nagyon az ügyön, mert hétéves, Daniel nevű fiuk különleges bánásmódot igényel (a gyerek akkor éppen a gyógyszereit sem vette be), a maszkviseléstől pedig rohamokat kaphat. Az anya azt mondta a Fox News-nak, hogy nagyon megviselte az egész családot az eset, a hétéves fiú konkrétan nedves pelenkában ülte végig az atrocitást, mert a szülei a sokktól nem tudták tisztába rakni. Ráadásul az egész nagyon váratlanul érte őket: éppen arra várt mindenki a legnagyobb nyugalomban, hogy felszálljon a gép.

A lenti videón az látható, ahogy a személyzet egyik tagja odamegy az ünnepi látogatásról hazafelé tartó családhoz, és a maszkviselés hiánya miatt arra kéri őket, szálljanak le. A szigorú intézkedés azért is felettébb furcsa, mert a szülők láthatóan viselnek maszkot (bár a gyerek apja tényleg nem a legkörültekintőbb ezen a téren), és még a fiuk maszkviseléssel kapcsolatos problémáira is felhívják a figyelmet – szóval teljesen együttműködőnek tűnnek. Mármint azt leszámítva, hogy nem hajlandóak leszállni.

Több utas is a védelmébe vette a családot – voltak, akik arra próbálták felhívni a légiutaskísérő figyelmét, hogy vannak más maszk nélküli gyerekek is a gépen –, de a légitársaság munkatársait ez láthatóan nem hatotta meg, és rendőrt hívtak.

A Spirit Airlines közleménye szerint ők csak a maszkviselési protokolljuknak megfelelően jártak el, amikor a családot leszállították. A közleményből megtudhatjuk, hogy a kétórás késéssel induló gép fedélzetén Eiseinbergék is rajta voltak. Bár az utuk nem volt zökkenőmentes, végül épségben hazajutottak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik