Élet-Stílus

Tévedésből egy még épülő repülőtéren szállt le egy gép

YouTube/ FSX Aviation
YouTube/ FSX Aviation
Egy utasszállító pedig az utolsó pillanatban, 15 méterre a talajtól vette észre, hogy rossz helyen akar leszállni.

Nagyot néztek a zambiai Ndola város új repülőterén dolgozó munkások vasárnap, amikor egyszer csak leszállt a még épülő repülőtéren az Ethiopian Airlines egyik gépe. A teherszállító Boeing 737-800-asnak ugyanis nem ott, hanem a város régi, és jelenleg is működő repülőterén kellett volna leszállnia – írta az Aviation Herald című repülési szaklap.

Az ország közlekedési minisztériuma az AFP francia hírügynökségnek hétfőn megerősítette, hogy az etióp fővárosból indult gépnek a Simon Mwansa Kapwepwe nemzetközi repülőtéren kellett volna leszállnia, de tévedésből az attól 15 kilométernyire található új repülőtéren szállt le.

A minisztérium közlése szerint a gép pilótája végig kapcsolatban volt a repülőtér légi irányítóival, akik jelezték neki, hogy nem látják, miközben ő már szállt le. A földet érés után a gép gyorsan megfordult, majd újra felszállt, és landolt a megfelelő repülőtéren.

Pár órával később az Ethiopian Airlines egyik utasszállítója is majdnem elkövette ugyanezt a hibát. A Boeing 737-800-as pilótája az utolsó pillanatban jött rá, hogy rossz helyen jár, és már nagyjából 15 méterre volt a leszállópályától, amikor átstartolt, és a jó repülőtér felé fordult, ahol biztonságosan földet ért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik