Élet-Stílus

Kész vagyont kapott egy idegentől egy hajléktalan

Átszámítva több mint 4,5 millió forintot kap a férfi, hogy legyen tető a feje felett.  

A 24 éves Phillip Vu az Egyesült Államokat járja körbe autójával nyolc hónapja, mikor Connecticutban találkozott egy Mike nevű férfivel, aki felajánlotta, lemossa az ablakait. Visszautasította a lehetőséget, de aztán látta, hogy a férfi fél órával később még mindig ugyanott áll, ezért adott neki egy szendvicset, és mondta neki, hogy üljön be vele a kocsijába, hogy egyék meg együtt.

Vu hamar rájött, mennyi közös van benne és a hajléktalanban, például rossz családi körülmények között nőttek fel, ezért elkezdte felvenni a beszélgetéseiket, majd ki is posztolni a YouTube-ra és a TikTokra. Több millió megtekintés van rajtuk.

Aztán egy újabb videóban az látszik, ahogy a kocsiban ülnek, és Vu átad barátjának egy borítékot. Benne valamivel több mint ezer dollárral (300 ezer forinttal).

A 42 éves Mike – akinek valamiért sosem említik a vezetéknevét, és ez nem éppen a legszebb dolog – sírni kezd, és azt magyarázni, hogy ebből az összegből végre kiválthatja a személyijét, vehet magának cipőt, elkezdhet munkát keresni és segíthet másokon is.

De itt még nincs vége a történetnek, Vu elmagyarázza, hogy egy közösségi gyűjtést indítottak neki, és hogy a többi pénzt majd akkor tudja felvenni, ha lesz bankszámlája, de ami összejött, az nem ezer dollár, hanem 17 ezer (több mint 4,5 millió forint).

@phillipqvu

On my worst days, sometimes I look back on my fave moments to smile. ##bekind ##mentalhealth ##strangerstofriends

♬ drivers license - Olivia Rodrigo

Vu felkért egy pénzügyi tanácsadót is, hogy segítsen beosztani Mike-nak a pénzét, és ha már tovább is utazott, mivel Mike-nak is van már telefonja, így kapcsolatban is maradtak.

Vu azt mondja, reméli, cselekedetével másokat is arra ösztönöz, hogy tegyenek hozzá hasonlóan, és segítsenek a rászorulóknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik