Élet-Stílus

Megoldódott a szegedi parketta alatt talált időkapszula rejtélye

Három nap alatt előkerült egy leszármazott, aki hozzászólt a népszerű poszthoz.

Kovács Antal parketázó mester. 1970. IV.29-én

– ezt a kézzel (ceruzával) írt feliratot találták meg a minap Szegeden egy parketta alá rejtve, némi cigipapír társaságában. Az időkapszulára bukkanó felhasználó lefotózta a kordokumentumot és feltöltötte a Facebookra, de maga sem számított arra, hogy ekkora érdeklődést vált ki a poszt.

A bejegyzést több mint 6,5 ezren osztották meg, bízva abban, hogy előkerül Kovács Antal parkettázó mester, vagy bárki, aki tud róla valamit.

Ma egy szegedi belvárosi lakásfelújítás során felszedtük a parkettát amely alatt egy kis „időkapszula” rejtőzött egy doboz munkás és egy doboz Kossuth cigarettás papírra írva. Kicsi az esély de hátha ráismer valaki Kovács Antal parkettázó mesterre aki 1970 4 29.én szívta el az utolsó szál cigijét és vetette papírra a nevét. Egy próbát megér.

A kommentelők között volt, aki úgy saccolt, hogy 70-ben legalább 25-30 éves lehetett a mester, ez esetben 75-80 éves lehet, ha még életben van. A közösségi média ereje ismét bebizonyosodott: a sok megosztás révén mindössze három nap kellett, hogy előkerüljön egy leszármazott:

Én vagyok a parkettás mester legidősebb unokája. Amikor megláttam az írását egyből ráismertem. Akkoriban az IKV-nál dolgozott tatám. Sajnos már nincs közöttünk, 1990-ben itt hagyott bennünket. Egyébként 1914-ben született. Az egész család nagyon köszi a megosztásokat.

– írja a rokon, majd további családtagok is hozzászóltak. Mégsem tőlük idézünk, hanem egy sima kommentelőtől:

…biztos nagyon szépen dolgozhatott, ha 50 évet bírt a parketta, amit lerakott!!! Minden tiszteletem Neki a túlvilágra is!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik