Élet-Stílus

Megbilincseltek és fenyegettek egy 5 éves fiút a rendőrök Marylandben

Azt tanácsolták az anyjának, verje meg a fiát, nem fog érte börtönbe menni.

Felkavaró videófelvételeket hozott nyilvánosságra a Montgomery megyei rendőrkapitányság, amelyen a rend őrei egy ötéves kisfiúval szemben lépnek fel nem túl kifinomult módon.

Az CBS News azt írja, a felvételeket az egyik rendőr testkamerája rögzítette még 2020 januárjában, ám csak most tárták őket a nyilvánosság elé. A videón az látható, hogy a rendőrök faggatni kezdik a kisfiút, hogy mit csinál az utcán egyedül. Megkérdezik tőle, hogy hány éves, majd mikor a fiú erre öttel felel, a rendőr azt válaszolja,

Öt? Azt hiszed, már tudsz döntéseket hozni? Azt hiszed, hogy azt tehetsz, amit akarsz?

A dolgok ezt követően gyorsan elfajulnak: a síró gyereket kocsiba rakják az intézkedő járőrök és a kapitányságra viszik. Közben végig agresszívan beszélnek hozzá, a videó egy pontján azt látni, hogy az egyikük közvetlen közelről üvölt a gyerek arcába, amiért az nem akarja abbahagyni a sírást.

Később, amikor már a fiú anyja is ott van a kapitányságon, az egyik rendőr bilincset rak a gyerek egyik csuklójára, közben azt mondja,

Tudod mi ez? Ez azoknak van, akik nem figyelnek és nem tudnak viselkedni!

Majd azt tanácsolják az anyjának, hogy verje meg a fiút, így tanítva móresre. Mikor a nő azt mondja, nem akar börtönbe kerülni, az a válasz érkezik, hogy „nem fog börtönbe menni azért, mert megveri a saját gyerekét.”

A történtek óriási felháborodást váltottak ki, az pedig csak olaj volt a tűzre, hogy a megyei rendőrség azt közölte, a belső vizsgálat lezárulta után egyik rendőrt sem rúgták ki. Azóta a helyi közöség már nyílt levélben követeli a videóban szereplő személyek azonnali elbocsátását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik