Élet-Stílus

Egy 20 kilós majom a bangkoki piac sztárja, akit gyorskajával etetnek a turisták

Godzilla kétszer annyit nyom, mint a fajtájában a kifejlett példányok általában, nem csoda, hogy fogyitáborba küldik.

Egy kórosan elhízott makákó volt a bangkoki piacok abszolút sztárja az utóbbi időben: a Godzilla névre keresztelt majom Thaiföld fővárosában, Min Buri városrészben él a bódéjában, egyedüli látványossága pedig abból áll, hogy töménytelen mennyiségben habzsolja a gyorskaját, amivel a turisták etetik.

A Daily Mail arról ír, hogy a majom mostanra kétszer akkora, mint a fajtájában a kifejlett egészséges példányok általában, és már több mint húsz kilót nyom.

A hároméves állat tulajdonosa a lapnak azt mondta, úgy örökölte meg Godzillát a bódé előző tulajdonosától. Kezdetben úgy tartotta, mint bármelyik másik majmot szokás, ám az állat egyik pillanatról a másikra kóros hízásba kezdett, amit sehogy sem tudott a gazdája megakadályozni. A helyzet ráadásul azért is aggasztó, mert a majom annyira hozzászokott az etető tömegekhez, hogy saját maga már nem is képes táplálékot keresni. A nő elmondása szerint nem szereti a majmot egyedül hagyni, mert olyankor mindig nyűgös és zaklatott lesz, ezért viszi magával minden nap a piacra. A maki gazdája azt is elmondta, bár az állat rengeteget eszik, csak azoktól fogad el ételt, akik szimpatikusak neki.

Ha a majom életmódjában nem következik be hamarosan gyökeres változás az könnyen az életébe kerülhet, ezzel pedig a gazdája is tisztában van. Éppen ezért a Daily Mail szerint a majmot most egy speciális fogyókúrás táborba viszik, hogy újra formába hozzák.

Godzillát az internet népe előszeretettel hasonlítja egy másik legendás majomhoz, a 27 kilót is elérő Uncle Fatty-hez, akit korábban szintént szigorú fogyókúrára ítéltek. A Godzillánál lényegesen öregebb, 10 és 15 év közötti Uncle Fatty-t 2019-ben látták utoljára, a hozzáértők szerint kicsi az esélye annak, hogy még életben van.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik