Élet-Stílus

Az iskola szerint semmi kivetnivaló nincs abban, hogy bekamerázták a diákok mosdóit

A gyerekek nem tudják, figyelik-e őket éppen, és ha igen, ki.

Rendesen kiakadt egy anya a brit Devonban, miután a fia azzal a hírrel ment haza az iskolából, hogy kamerák veszik minden mozdulatukat a mosdókban, írta meg a Ladbible.

A neve elhallgatását kérő nő a lapnak azt mondta, a fia rettentő kellemetlenül érzi magát, mert fogalma sincs róla, hogy figyelik-e éppen, és ha igen, akkor ki, és azt sem tudja biztosan, hogy a felvételek nem kerülnek-e véletlenül rossz kezekbe. A nő nem tudja hibáztatni a fiát, amiért rosszul éli meg a szituációt:

Nagyra értéklelem, hogy az iskola szerint meg kell akadályozni a rongálást és a vandalizmust, de ez azért ijesztő. Semmi szükség arra, hogy azok a kamerák ott legyenek a piszoárok felett.

A nő személyesen nem kereste fel még az iskolát a panaszaival, mert nem akarja, hogy a dolog a fián csattanjon. Az elégedetlenkedés ugyanakkor elérte az iskola vezetését, akik reagáltak az aggodalmakra. Elmondták, a kamerák már vagy 10 éve a helyükön vannak, és egyedüli céljuk az, hogy a gyerekek biztonságát szavatolják. Igyekeztek megnyugtatni a szóban forgó szülőt, hogy szó sincs arról, hogy a gyerekeiket bárki kukkolná, vagy külön rögzítenék azt, ahogy épp a dolgukat végzik a piszoároknál.

Mindezek fényében nem látszik túl sok esély arra, hogy eltüntessék a kamerákat a vécékből, kérdés, hogy az ügy hatására előlépnek-e más szülők is, akik szintén kifogásolják az iskola szokatlan biztonsági gyakorlatát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik