Élet-Stílus

Nyáron indulnak a nagy óceánjárók – csak oltottaknak

Már a sok pénz nem elegendő a jegyvásárláshoz.

A Royal Caribbean és a hozzá tartozó Celebrity Cruises hajótársaság bejelentette: már idén júniusban kifutnak óceánjáróik – azonban csak azok léphetnek a fedélzetre, akik beoltatták magukat Covid ellen.

A Daily Mail brit bulvárlap cikke szerint nem mindenkinek tetszik az ötlet, van aki úgy látja, hogy a szabadságot korlátozza ez a fajta üzleti döntés, mások szerint az utasok egészségügyi adatai nem tartoznak a cégekre, és akad olyan ismert „vakcinakritikus” is, aki azt írta, a lépés miatt bojkottálja a cégeket ezután.

Michael Bayley, a Royal Caribbean International elnök-vezérigazgatója azonban úgy véli: a vakcina mindent megváltoztatott, így teljesen logikus döntés a cég részéről, hogy az újraindulásnál csak a beoltott személyek vehetik igénybe a szolgáltatásaikat.

A Celebrity Millennium első hajója június 5-én indul, a Royal Caribbean pedig egy héttel később indítja első járatát.

Minden 18 év feletti utas számára kötelező lesz az oltás igazolása, a gyerekeknek pedig 72 óránál nem régebbi negatív PCR-tesztet kell felmutatniuk. Természetesen a legénység, a hajón dolgozó valamennyi személy is be lesz oltva a koronavírus ellen.

A koronavírus-járvány miatt több mint egy éve nem közlekednek az óceánjárók. Amint arról korábbn beszámoltunk, a járvány első hulláma során az úszó karanténként funkciónáló luxushajókon súlyos problémákhoz vezetett a bezártság, elszigeteltség:

Kapcsolódó
„Még hány öngyilkosság kell?” – rejtélyes halálesetek az óceánjárókon
Egy magyar alkalmazott tavaly májusi halála után tragédiák sora történt az üdülőhajókon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik