Élet-Stílus

„Ha már erőszakolnak, lazíts, és élvezd” – mondta a brazil egyetemi tanár

Nem sokáig maradt az intézmény oktatója.

Rettenetes példával illusztrálta mondandóját egy brazil egyetemi tanár, és ez az állásába került.

A Sun brit bulvárlap cikke szerint az União da Vitória városban (Paraná állam) található egyetemen oktató Ricardo Germano Efing száját a következő mondat hagyta el egy márciusi online óráján:

Sajnálom, lányok, tudom, hogy amit most mondok, az durva lesz, de így tartja a mondás: ha az erőszak elkerülhetetlenül megtörténik, akkor lazíts, és élvezd.

Az eset után egy diák panaszt tett a tanár ellen, de ha nem így történt volna, akkor is óriási botrány kerekedik az ügyből, lévén, hogy az egyetemi óra felvétele már másnap elterjedt a közösségi oldalakon.

A tanár később azzal védekezett utána, hogy ez csak egy apró, szövegkörnyezetből kiragadott részlet volt – egyébként Efing épp arról magyarázott az online előadásán, hogy a cégeknek olykor ki kell rúgnia azokat az embereket, akik képtelenek alkalmazkodni az új folyamatokhoz és technológiákhoz – de abban igazat ad a bírálóinak, hogy „a népszerű mondás” használata abszolút nem volt helyénvaló. És persze sajnálja és ő amúgy tiszteli a nőket.

Hogy Ricardo Germano Efing amúgy képes-e alkalmazkodni az új folyamatokhoz és technológiákhoz, nem tudjuk, mindenesetre tény, hogy őt elbocsátották az intézményből az eset után; sőt később egy másik egyetemről is, ahol szintén óraadó volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik