Élet-Stílus

Az iskolaigazgató behívatta a problémás fiút – majd levágta a haját

Az indianai diák nem vette le a sapkáját.

Anthony Moore, az indianapolisi Stonybrook középiskola diákja sapkában ment be az órákra, és tanárok kérésére sem volt hajlandó levenni a fejfedőjét.

Elsőre talán nem hangzik komolyabb hírértékű eseménynek egy indianai iskolás sapkaproblémája – egészen addig nem is történt semmi különös, amíg Moore az iskola igazgatója elé nem került. Jason Smith igazgató felfüggeszthette volna a fiút, hiszen Moore megsértette az intézmény dress code-ját (öltözködésre vonatkozó szabályait).

De inkább megpróbált megoldást találni. Először is megkérdezte diákjától, mi a baj.

Mint kiderült, Anthony a minap fodrásznál volt, és nem tetszik neki az új frizurája. Az igazgató a CNN-nek elmondta: bár neki tetszett a srác haja, de tudta, hogy a diákoknál ez egész máshogy működik – a fiú attól tartott, hogy osztálytársai kinevetik.

Smith ekkor elmesélte a diáknak, hogy amikor akkora volt, mint ő, már próbálkozott hajvágással, és a mai napig ő vágja fiának a haját – még fotót is mutatott az általa gyártott frizurákról.

Ezek után felajánlotta, hogy beül a kocsiba, és hazamegy a hajnyíróért és az ollóért. 

Anthony Moore némi hezitálás után igent mondott neki. Az igazgató lenyírta a diák haját, majd napközben még többször is ránézett: nem volt sapkában. A fiú anyja csodálatos gesztusnak nevezte a pedagógus tettét. Jason Smith elmondta: ha probléma van, mindig fontos rákérdezni az okokra. Ha diákja felfüggesztést kapott volna, vagy hazaküldik, kimaradt volna az aznapi tanításból – így végül minden jól alakult.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik