Élet-Stílus

Egyszerre ad a gyerekeinek vacsorát és édességet, és végül is, van benne igazság

Egyetértetek vele?

Egy anya, Emily Dingmann tele van tippekkel, amit más anya nem tud, úgyhogy ezeket meg is osztja a Tiktokon. Az utóbbi időben kérdésekre válaszol, amelyek között az egyik az volt (már miután tisztázta, hogy ez tényleg így van náluk):

Miért adod oda a vacsorát és a desszertet egyszerre a gyerekeidnek?

Dingmann azzal magyarázza, hogy nem jó az az üzenet, hogy „ha majd megetted, akkor kaphatsz desszertet”, mert azzal csak azt hangsúlyozzuk, hogy például a brokkoli rossz ízű, de ha megeszed, utána jön a jutalom, ami meg finom.

Ugyanakkor azt is hozzáteszi, hogy a desszert nem egy „hatalmas fagylaltkehely”, hanem egy gyereknyi, például egy darab keksz.

A másik indoka az anyának erre a megoldásra, hogy így a gyerek a saját éhségére reagál, nem eszik se keveset, se túl magát.

https://www.tiktok.com/@myeverydaytable/video/6919564430493764870

További videókban is még ezt a kérdéskört járja körbe Dingmann – nem túl meglepő, miután az elsőt majd 2 millióan látták már. A gyerekek abban a sorrendben eszik meg az ételeket, amelyikben akarják, mert véleménye szerint a szervezete úgyis tudni fogja, hogy melyikre van előbb szüksége, csak rá kell hagyni.

Mi van, ha csak a desszertet eszi meg? Semmi.

Dingmann azt mondja, az ő feladata ott véget ét, hogy ételt rakjon a gyerekei elé, és azt, ami megfelelően táplálja. Hogy mit eszik meg a gyerek, azt már nem kommentálja neki, ahogy nem is kéri, hogy egyen belőle, akár „csak egy falatot”. Egyrészt majd újra próbálkozik azzal az étellel, és ha éhesen ül a gyerek az asztalhoz, akkor egyszer ki is próbálja majd, a másik, hogy egy falatnak nincs is semmilyen értelme a helyes táplálkozás szempontjából.

Meg egyáltalán kell desszertet adni a gyereknek? Ő azt mondja egy további videóban, hogy szerinte azért van értelme, mert nincs korlátozva és így nem alakul ki függőség valamelyik édesség felé. Ugyanakkor szerinte az is elegendő, ha a gyerekek tudják, nincsenek állandóan megfosztva ezektől a lehetőségektől.

És végül: minek eszünk egyáltalán ilyen „szemetet”, hiszen nem is tápláló? Mert finom. A gyerekeknél, ha nem adunk nekik, akkor persze keresni fogják a módját, hogy egyenek, és aztán végül „rá is csúszhatnak” és függővé válhatnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik