Élet-Stílus

Színes bőrű nőnek adta ki magát a neten egy professzor, hogy szexista és rasszista lehessen

Kyle Todesca / Wikipedia
Kyle Todesca / Wikipedia
Felmondott a New Hampshire-i Egyetem egyik kémiaprofesszora, miután egy hónapokon át zajló nyomozás során bebizonyosodott, hogy magát színes bőrű bevándorlónőnek kiadva, másokat mélyen sértő bejegyzéseket és hozzászólásokat tett közzé a Twitteren.

Az ügyről kiadott közleményében a New Hampshire-i Egyetem nem nevezte meg a professzort, csak annyit közölt róla, hogy fehér, férfi és az oktatói kar tagja – írja az NBC News.

James Dean Jr. az egyetem rektora február 10-én, szerdán, az intézmény teljes közösségének írt levelében számolt be a történtekről, de a nyomozás részleteire nem tért ki. Annyit írt, hogy a tanár, aki úgy döntött, inkább önként felmond, megsértette az egyetem megfélemlítéstől és zaklatástól mentes környezetről vallott értékeit.

Az egyetem kémiatanszékének vezetője, Glen Miller nem kommentálta az ügyet, de októberben, egy az AP hírügynökséghez kiszivárgott belső emailben a kollégáinak leírta a szóban forgó tanár keresztnevét, és azt hogy az illető hamis profillal „szerencsétlen, bántó, illetve másokat mélyen sértő” bejegyzéseket tesz közzé a Twitteren.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik