Élet-Stílus

Motelban hagyta a gyerekeit, amíg munkában volt, letartóztatták az ohiói nőt

Akár fél évre is börtönbe kerülhet.

Letartóztattak egy nőt Ohióban, amiért egyedül hagyta egy motelban a gyerekeit, amíg ő dolgozni ment, írja a Vice.

A 24 éves Shaina Bell egyedül neveli három gyerekét. Az elmúlt egy év viszontagságai után szinte az összes tartalékukat felélték, így a nő kénytelen volt munkába állni, egy pizzériában kezdett dolgozni, miközben a gyerekeit a motelban hagyta. Ez egy idő után feltűnhetett a környéken, mert a múlt hét csütörtök este rendőrök jelentek meg a család szobájánál, ahol a legidősebb, 10 éves gyerek fogadta a hatóságokat. Ő azt mondta, az anyja dolgozik, de az ígérte, este tízre otthon lesz. Később a nő azt mondta a rendőröknek, mindig megkér egy-egy szomszédot, hogy ellenőrizzék, hogy a gyerekek jól vannak-e, míg ő munkában van.

A rendőrség kevésbé bizonyult megértőnek, letartóztatták a nőt és a Trumbull megyei börtönbe vitték, a gyerekeket pedig az apjuknál helyezték el. Bellt kiskorú veszélyeztetésével vádolják, ha bűnösnek találják, hat hónapra is börtönbe kerülhet, ami mellett egy ezer dolláros büntetés is kinézhet neki.

Bár a rendőrség előzetesen nem neki adott igazat, az online térben rengetegen állnak ki Bell mellett, aki egyöntetű vélemények szerint nem tett semmi rosszat, csak a gyerekeiről akart gondoskodni. A GoFundMe-n már gyűjtést is indítottak nekik, tekintve, hogy bárhogy záruljon az ügy, az már most valószínűsíthető, hogy a nő nem fog tudni dolgozni a következő hónapokban, elképzelhető, hogy büntetést kell fizetnie, ráadásul a jövőbeli munkavállalásaira is kihatással lehet, ha bűnügyi nyilvántartásba kerül. Eddig már több mint 80 ezer dollárt sikerült összegyűjtenie a család jótevőinek.

Az azóta szabadlábon védekező nő nem ismerte el bűnösségét, így áprilisban kezdik majd tárgyalni az ügyét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik