Élet-Stílus

Tolószékbe került a hegyimentő, akit a korlátozásokat megszegő túrázókhoz riasztottak

A túrázóknak egyáltalán nem is szabadott volna a helyszínen lenniük.

Súlyos gerincsérüléseket szenvedett az a 60 éves brit hegyimentő, akit a Lake District Nemzeti Parkba riasztottak két bajba jutott túrázóhoz, írja a Metro.

A hegyekben tartózkódó egyik férfi mellkasi sérüléseket szenvedett a túra során, ezért volt szükség arra, hogy képzett hegyimentőt hívjanak, hogy a sérültet szakszerűen elláthassák és kórházba szállíthassák. Megsegítésükre a veterán mentőnek számító Chris Lewis érkezett, akit azonban a mentés során baleset ért, 150 métert zuhant egy lejtőről, aminek következtében súlyosan sérült a gerince. Már most biztos, hogy hosszú időre tolószékbe kerül, élete hátralevő részében pedig folyamatos ellátásra szorul majd.

Az őt kimentő munkatársa megtörten nyilatkozott a BBC-nek:

25 éve csinálom ezt, de ez volt a legrosszabb. Sok dolgot láttam már, de arra nem számítottam, hogy egyszer a saját társamat kell majd kimentenem.

Az ügyet kiváltó két túrázó azóta a kritikák kereszttüzébe került, mivel egyáltalán nem is szabadott volna a Nemzeti Parkban lenniük. A koronavírus-járvány miatti korlátozások miatt ugyanis jelen pillanatban tilos az Egyesült Királyságban túrára indulni. Ennek ellenére Lewis egy másik munkatársa nem tartja szerencsésnek a két férfi hibáztatását.

Azért vagyunk itt, hogy segítsünk. Mind szeretjük az erdőt, a hegyeket, azért csináljuk ezt, hogy segítsünk a bajbajutottakon. Nem helyes most ítélkezni.

A túrázókat fejenként 200 fontra bírságolták meg, közben pedig adománygyűjtés kezdődött az idős hegyimentő részére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik