Élet-Stílus

A művész annyira élethű babákat készít, hogy sírásra készteti az embereket

Getty Images (illusztráció)
Getty Images (illusztráció)
A szobrászművész azt szereti, ha a kifogástalan külső mellett olykor történetet is adhat a babáknak.

Cristina Jobs babái mindenféle formában, méretben és bőrszínben kaphatóak, némelyiket gyönyörű ruhába öltöztetik, és némelyiket újszülöttként ábrázolják. A nő szilikon segítségével gyártja a babákat, amelyek annyira valóságosnak tűnnek, mintha igazi csecsemők és gyerekek lennének – írta meg a Mirror.

A művész azonban nem ragaszkodik a klasszikus megoldásokhoz: életre keltett már egy kék bőrű bébit, ami úgy fest, mintha egyenesen az Avatar című filmből lépett volna ki, de létrehozott egy majombabát is.

Az emberek általában nagyon jól reagálnak a munkámra. Ez egy olyan hivatás, amely lenyűgöz, izgat és felkavar. Éppen ezért szeretem a szilikont fő anyagként használni, mert nemcsak látható, hanem megérinthető is. Egy vak hölgy sírva fakadt, amikor megérintette az egyik szilikon szobromat. Csodálatos volt

– mondta Jobs. Persze azért kapott kritikákat is.

Vannak, akik azt gondolják, hogy a munkám morbid és hátborzongató

– tette hozzá.

Szereti a különféle visszajelzéseket, de még ennél is fontosabb számára, hogy a lehető legtöbb időt áldozza a babákra: például a bőrükre és a hajukra. A nő akár két hónapig vagy egy évig is foglalkozik az alkotásai tökéletesítésével. Mindenesetre az biztos, hogy imádja, amit csinál, és ezt a közönség is elismeri: az Instagramon 170 ezer követőt gyűjtött össze.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik