Élet-Stílus

Kiengedték a börtönből a német álörökösnőt, aki palira vette fél New Yorkot

TIMOTHY A. CLARY / AFP
TIMOTHY A. CLARY / AFP
Anna Sorokin hosszú időn át tévesztette meg mesterien a New York-i felső tízezert. Magát dúsgazdag örökösnőnek kiadva fényűző életet élt, miközben több mint 200 ezer dolláros (60 millió forintos) adósságot halmozott fel.

Anna Sorokint 2019-ben találta bűnösnek a bíróság, miután az Oroszországban született, de Németországban felnőtt fiatal nő több mint 200 ezer dolláros adósságot halmozott fel New York-ban. Anna Delvey álnéven, Sorokin azt terjesztette magáról, hogy hamarosan 60 millió dolláros örökséghez jut, egy európai befektetési alaptól – írja a BBC.

Sorokin éveken használta hamis személyiségét, közben egy fényűző New York-i hotelben lakott, luxuséttermekbe járt, hosszú, egzotikus vakációkra ment és nagy összegű kölcsönöket vett fel. Tündökléséről és bukásáról ebben a cikkünkben írtunk részletesen:

Kapcsolódó

Sorokin 2017 nyarán bukott le, miután 8200 dollár (kb. 2,4 millió forint) értékű hamis csekket fizetett be egy bankszámlára. A pénzből Kaliforniába utazott, ott tartóztatták le.

A tárgyalásán Sorokin bocsánatot kért, és bűnösnek vallotta magát. Akkoriban attól volt hangos az amerikai sajtó, hogy Sorokin felbérelt egy stylistot, hogy tárgyalóteremben mindig tökéletesen nézzen ki. A bíróság végül az ellene felhozott tíz vádpontból nyolcban mondta ki bűnösnek a fiatal nőt, kettőben pedig felmentette.

Bár akár 15 évet is kaphatott volna, az elfogása után három és fél évvel, 2021. február 11-én Anna Sorokin kiszabadult a börtönből. A közeljövőben várhatóan kiutasítják majd az Egyesült Államokból.

Az álörökösnő történetét Jessica Pressler újságírónő írta meg először, 2018-ban, a New York magazin számára. A sztori jogaira lecsapott a Netflix, hogy sorozatot készítsen belőle. Sorokin az általa elcsalt pénz több mint másfélszeresét, 320 ezer dollárt (kb. 95 millió forintot) keresett az üzleten. A pénz nagy részét arra használja, hogy megfizesse az adósságait.

Később az HBO is bejelentette egy Sorokin történetéről szóló film készülését. Ők egy könyvet dolgoznak fel, melyet a csalónő egyik régi barátja írt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik