Élet-Stílus

Rákosnak hazudta magát, hogy pénzt gyűjtsön az adakozóktól a szerencsejátékra

Getty Images (illusztráció)
Getty Images (illusztráció)
Egy szenvedélybeteg nő azt állította, hogy petefészekrákja van, és 21 millió forintnak megfelelő összeget szedett össze a gyanútlan internetezőktől, amit aztán szó szerint elbulizott.

A 42 éves kamukirálynő, Nicole Elkabbas azt mondta, hogy fizetnie kell az életmentő kezeléséért, létrehozott egy GoFundMe oldalt, innen kezdte el kéregetni a csillagászati összegű adományokat – számolt be a Sun.

A nő anyja írta ki az internetes honlapra, hogy beteg a lánya. Sohasem diagnosztizálták nála a kórt, a pénzre azért volt szüksége, hogy szerencsejátékozhasson, luxuscikkeket vásárolhasson és külföldre utazgathasson. A kényszeres hazudozó igazán profin csinálta az átverést: egy képet is feltöltött magáról, amin kórházban fekszik, de valójában csak az epehólyagját távolították el. Ráadásul részleteket is közölt a kezelésről, hogy még hihetőbb legyen a hazugsága. A nőt börtönbüntetésre ítélték, a bíró szerint igazán ravasz és manipulatív volt a megtévesztés.

Sértőnek találjuk azokra nézve, akiknek tényleg és bátran szembe kell nézniük a rák elleni küzdelemmel

– közölte a bíró.

Elkabbas nem csak pénzt csalt, de valóban megsértette a rákos betegeket és hozzátartozóikat. Egy olyan férfi is utalt a nőnek, aki nyolc évvel ezelőtt vesztette el a petefészekrákkal küzdő barátját. Így nyilatkozott a történtekről:

Szomorú vagyok és dühös. Többé sohasem leszek képes segíteni egy idegennek.

Elkabbas pedig így fogalmazott:

Most nem tudom, hogy rákos voltam-e.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik