Élet-Stílus

Két kukás mentett meg egy 10 éves elrabolt kislányt Louisianában

Felismerték a körözött járművet, amikor munkába mentek, ezzel pedig jó eséllyel megmentették a gyerek életét.

Hősként ünneplik az amerikai Louisiana államban azt a két kukást, akik megmentettek egy kislányt, akit az otthonából raboltak el, írta meg az abcnews.

A rendőrség közlése szerint a 10 éves Jalisa Lasalle-nek vasárnap veszett nyoma 13 és 14 óra között New Iberia-i otthonából. A hatóságok már a legelején biztosra vették, hogy a gyerek közvetlen veszélyben van, ezért körözést adtak ki egy 2012-es ezüstszínű Nissan Altimára, akkor látták ugyanis utoljára Jalisát, amikor beszállt egy ilyen autóba.

Nem sokkal később, hétfő reggel a Pelican Waste & Debris nevű hulladékgazdálkodó cég két alkalmazottja, Dion Merrick és Brandon Antoine épp munkába tartottak, amikor megpillantottak egy kocsit, aminek a paraméterei megegyeztek a körözött járműével. A kocsi ráadásul a senki földjén vesztegelt, húsz kilométerre St. New Parsihtől, ami alig negyven percnyira található New Iberiától. A két férfi gyanút fogott, ezért autójukkal elállták a Nissan útját, majd értesítették a rendőrséget. Ők hamarosan meg is érkeztek, és letartóztatták a kocsiban ülő férfit.

Most már biztonságban van

– csak ennyit tudott mondani az egyik férfi, Merrick, akit különösen megérintettek az események, mivel neki is van egy Jailával hasonló korú lánya.

A rendőrök által letartózatott férfinak, a 33 éves Michael Serealnak – aki a család egyik ismerőse volt – korábban már többször meggyűlt a baja az igazságszolgáltatással. Most gyermekrablásért kell felelnie, és azért, mert korábban elmulasztotta regisztrálni magát, mint szexuális bűnelkövető.

A hulladékgazdálkodó cég hősként ünnepli Merricket és Antoine-t, kiemelve, hogy bár a vállalat dolgozói eddig is megfeszítve dolgoztak – annak ellenére is, hogy a koronavírus miatt különösen nagy veszélynek voltak kitéve az elmúlt hónapokban –, de a két férfi hőstette még ezt is képes volt überelni, hiszen jó eséllyel megmentették egy kisgyermek életét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik