Élet-Stílus

Monumentális BLM-feliratot lepleztek le George Floyd egykori középiskolája előtt

Fontos volt, hogy a felirat az iskola előtt kapjon helyet, hogy inspirálja a diákokat.

Monumentális aszfaltfestést lepleztek le szombaton Houstonban a Jack Yates High School előtt, írta meg a CNN.

A helyszín megválasztása nem volt véletlen, hiszen az emlékműnek is beillő írást George Floyd tiszteletére festették fel, aki a Jack Yatesben végezte középiskolai tanulmányait. Az épület előtt virító hatalmas BLACK LIVES MATTER felirat Carl Davis, a Houston Society for Change nevű szervezet vezetője szerint az élet és a város örökségének ünnepe.

Davis szerint Floyd élete jelző fény a helyi közösségnek, és megjegyezte,

fontos volt, hogy a feliratot az iskola elé helyezzék, hogy az inspirálja a diákokat, és hangot adjon Houston és a világ társadalmi igazságosságáért folytatott harcának.

Rodney Ellis, a megyei testület képviselője azt mondta, különösen fontos volt, hogy a művet a Fekete Történelem Hónapjában leplezték le, és nem állnának meg itt.

Harris megyében és egész Amerika igazszágszolgáltatásában továbbra is jelen van a rasszizmus, túl sokan járnak úgy, ahogy George Floyd, és túl sok olyan ember ül börtönben, akinek egészen máshol lenne a helye.

Harris megye és a Houston Society for Change mellett a 88 C.H.U.M.P. nevű civilszervezet is részt vett az aszfaltfestés életrehívásában. A szervezetet az iskola egykori futballistái alapították, akik Floyd csapattársai voltak korábban. A felirat mellett elhelyezett 88-as szám is George Floyd mezszámára utal, amit a középiskolai éveiben viselt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik