Élet-Stílus koronavírus

Új légitársaságot alapítottak, hogy a gazdagok a járvány alatt is utazgathassanak

Az Uber alapítója hívta életre az Aerót, ami főként a szabadidős utazásokra fog szakosodni.

Továbbra is érvényben vannak az egész világon a járvány miatti korlátozások. Jelen pillanatban Nagy-Britanniából nem lehet beutazni Németországba. A döntéshozók egyre csak azon törik a fejüket, hogy jó ötlet-e a vakcinaigazolás bevezetése, hogy legalább azok a személyek mentesüljenek a szigor alól, akik megkapták már a koronavírus elleni oltást. Mindeközben előlépett az ismeretlenség homályából egy új légitársaság, ami magasról tesz mindenre.

Ez az Aero, amelyet Garrett Camp, az Uber alapítója hívott életre, és amelynek a Vice szerint inkább a tehetősebb kliensek alkotják a célcsoportját, akik nagyon szeretnének már újra utazgatni.

Természetesen gondoltunk a korlátozásokra, de úgy hisszük, ez a legjobb pillanat arra, hogy tegyünk valamit

– nyilatkozta a lapnak a társaság egyik mérnöke, aki szerint nincs kizárva, hogy létrehozták a járvánnyal szembeni tökéletes megoldást.

Az Aeronak saját terminálja van, így az utasoknak nem kell más emberekkel találkozniuk, így is csökkentve a megfertőződés kockázatát. E mellett a gépeket „vírusmentesre” tervezték, az ülések majd’ kétméteres távolságra helyezkednek el egymástól, és egy gépen egyszerre csak 16 utas tartózkodhat. Utas természetesen csak akkor szállhat fel a gépre, ha negatív koronavírustesztet produkált, és az utazás során végig maszkot kell viselnie a jelenlévőknek.

Ami a megjelenést illeti, az elegáns fekete gépeket belülről velúr falak borítják, a berendezést pedig kézzel varrott olasz bőrülések alkotják kifinomult, művészi világítással.

A főként szabadidős repülések lebonyolítására életre hívott társaság a múlt héten elindította első gépeit Los Angelesből Aspenbe, Colorado államba, a tervek szerint pedig hónapokon belül elindítják a nemzetközi járataikat is.

Az Areo belépője nem aratott osztatlan sikert, főleg a járványügyi szakemberek kritizálják a lépést, mivel épp azt igyekszik sulykolni mindenki, hogy legyünk óvatosak, erre jön egy magáncég, ami fittyet hány minden óvintézkedésre. A Vice-nak Dr. Kelley Lee, a Simon Fraser Egyetem globális egészségügyi igazgatója elmondta, ahogy mindenkinek, neki is elege van már a korlátozásokból, valóban jó lenne már Hawaiin süttetni a hasunkat, de ettől még muszáj betartani a szabályokat.

Most tényleg nincs itt annak az ideje, hogy ide-oda vigyük az embereket. Akkor tudnánk átvészelni végre a járványt, ha mindenki a lehető legközelebb maradna az otthonához.

– ecsetelte Lee.

A szavai azonban nem hatják meg a félig magánkézben lévő légitársaságot, ami a helyzetet kihasználva a légiközlekedési piacból is kihasítana egy jókora darabot. Hogy milyen nemzetközi járatokat terveznek bevezetni, arról nincs információ, de elég valószínűtlen, hogy rövid úton Budapest felé terjeszkednének.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik