Élet-Stílus

„Eladtam a kocsimat, a nagymamám gyűrűjét és a tévémet, hogy pénzt küldjek a szerelmemnek”

Getty Images (illusztráció)
Getty Images (illusztráció)
A nő belezúgott egy ismeretlen férfiba, aki katonának adta ki magát, és így csalta el a vagyonát.

A 35 éves Julie Price szeretné figyelmeztetni a nőket, hogy ne dőljenek be a csaló férfiaknak – olvasható a Sunban. Az asszony egy év alatt eladta az összes komolyabb értékét: a gépkocsiját, a családi ékszert és a televízióját, hogy pénzt gyűjtsön szerelmének, akivel sosem találkozott személyesen. A férfi azt állította magáról a WhatsAppon, hogy katonaként keresi a kenyerét. A nőnek nemrég ért véget egy hosszútávú kapcsolata, és elveszítette az édesapját, emiatt nagyon “sebezhető” volt, de azért saját magát hibáztatja:

Szégyellem magam, hogy beleszerettem egy vadidegenbe.

Összesen kétmillió forintnak megfelelő összeget küldött a férfinak ajándékkártyákra és repülőjegyekre. A pasinak köze sem volt a katonsághoz, de nagyon profin verte át a nőt, ugyanis egy igazi katona, Jonathan Ramos képeit használta. A férfi képeit felhasználó csaló azt mondta, hogy Afganisztánban tartózkodik, és azért kell neki anyagi támogatás, hogy hozzáférhessen az internethez. 2019-ben találkoztak volna egy repülőtéren, de a férfi nem jelent meg.

Csak másnap írt egy SMS-t, és közölte, hogy a parancsnoka nem engedte el. Majd hozzátette: még több pénzre lesz szüksége.

Végül az édesanyja és némi internetes nyomozás segítségével rábukkantak egy Facebook-csoportra, ahol felhívták a nők figyelmét a katona fényképeit felhasználó csalókra. Price kiosztotta telefonon a férfit, és azért osztotta meg történetét, hogy másokat ne tévesszen meg a kamu katona. Szerinte az idősebb nők könnyebben beleesnek ezekbe a csapdákba.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik