Élet-Stílus

3 millió forintnyi dollárt adott egy lakás sose látott berendezéséért, 120 milliónyi kincset talált

Egy elhunyt zongoratanárnő elég sok kincset felhalmozott a lakásában az évek során.

Egy antikváriumot üzemeltet Kanadában feleségével Alex Archbold, elég aktívak a közösségi oldalakon is, és itt osztották meg, hogy decemberben felvásárolták egy nemrégiben elhunyt zongoratanárnő lakásának összes tartalmát.

Ezért 10 ezer dollárt, vagyis csaknem 3 millió forintot adtak ki.

Bette-Joan Rac már évtizedek óta ebben az ingatlanban élt, egyszer régebben már meglátogatta Archbold, mikor a garázsában álló 1964-es Cadillacén akart túllenni. De akkor sem mentek a lakásba, szóval nem tudta pontosan a férfi, mire is adott ki ennyi pénzt. Annyit tudott, hogy szerény jövedelme lehetett a nőnek.

Az egyetlen dolog, amiért vettem meg, mert azt gondoltam, szórakoztató kaland lehet a YouTube-csatornánkra, és legalább kapok egy zongorát.

– nyilatkozta a Bored Pandának Archbold (ami egyébként szintén bejött, mert egy sor videó készült a lakással kapcsolatosan).

Aztán, mikor először belépett Archbold, ledöbbent. Nem is a kincseken, hanem a rendetlenségen, mert Rac mindig nagyon csinosan öltözött. Kiderült, a nő igazi gyűjtögető volt, mindent felhalmozott a lakásában. Tele volt mindenféle dologgal a plafonig.

De köztük számos remek fogást is találtak, régi arany ékszereket, designerek által tervezett ruhákat, készpénzt, egy 100 unciás ezüstrudat. Tele volt a lakás dobozokkal, amelyeken olyan nagy márkák nevei szerepeltek, mint a Chanel vagy a Tiffany & Co.

Nem tudtam, hogy az a különc zongoratanár, akivel találkoztam, valójában milliomos volt.

Végül összesen 400 ezer dollárnyi, azaz 120 millió forintnyi cuccot találtak Archboldék.

Nem csoda, hogy az antikvárius szerint ez élete eddigi legjobb üzlete.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik