Élet-Stílus

Kihívta maga ellen a sorsot a Florida-tetkós férfi, letartóztatták

Nagy hiba volt az éjszaka közepén fuvart kérni a 911-en.

Vannak, akik szeretik a szülőföldjüket. Vannak, akik annyira szeretik a szülőföldjüket, hogy magukra tetováltatják. Vannak, akik annyira szeretik a szülőföldjüket, hogy egyenesen a homlokukra tetováltatják azt. És vannak, akik még ezen túl is annyira szeretik a szülőföldjüket, hogy nem restek az éjszaka közepén felhívni a 911-et, hogy fuvart szerezzenek hazáig.

Nehéz elképzelni, hogy ilyen is van, de a Daily Mail prezentálta, hogy történt már hasonló eset, éppen a múlt vasárnap, amikor a floridai rendőrök előállították a 22 éves Matthew Leathamet.

A homloka közepén egy Florida alakú tetoválást viselő férfi bűne az volt, hogy hajnali fél öt környékén azzal hívta fel a New Port Richey-i rendőrséget, hogy épp hazafelé gyalogol, kellene neki egy fuvar. A diszpécser, miután meggyőződött róla, hogy a férfi nincs veszélyben, felajánlotta, hogy hív neki egy taxit, de az visszautasította azzal, hogy nincs pénze kifizetni. Így Leatham folytatta útját, de újra elunta a gyaloglást, és ezúttal már a 911-et tárcsázta. Ismét egy fuvart szeretett volna nyerni magának, és ezúttal egy rendőr tényleg kiment hozzá. Mikor azonban látta, hogy a feltételezett áldozat nincs veszélyben, előállította, a motozás során pedig 20 gramm marihuánát is talált a félúton lévő férfinél.

Leatham ellen a segélyszolgálattal szembeni visszaélés és kábítószer birtoklása miatt emeltek vádat, de szabadlábon védekezhet, miután kifizették a 300 dolláros óvadékot.

Miután a hír terjedni kezdett a közösségi médiában, hamar híre ment annak is, hogy Leathem tetoválása nem elsősorban a Florida iránti önzetlen szeretetének szól, az ugyanis eredetileg egy fejjel lefelé fordított kereszt volt. Hogy ezt milyen motivációból varrathatta a homlokára, egyelőre rejtély.

A fejjel lefelé fordított kereszt ugyanis elsősorban mint sátánista jelkép van jelen a köztudatban, ám a keresztény kultúrkör számára is fontos szimbólum: Péter apostol, a katolikus egyház első pápája nem tartotta méltónak magát arra, hogy Jézuséval megegyező halált haljon, így mikor elérkezett számára a végítélet, arra kérte hóhérait, hogy fejjel lefelé feszítsék keresztre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik