Élet-Stílus koronavírus

Anglia összes kórházából kitiltották az üres kórtermekről posztoló vírustagadót

Hetek óta bizonygatta, hogy nincs járvány, az egész csak a politikusok mesterkedése.

Szerdán a Mirror írta meg, hogy őrizetbe vették a 30 éves Hannah Deant, aki leginkább azért került a brit hatóságok látókörébe, mert aktívan tagadja a koronavírus létezését, és hetek óta bizonygatja, hogy a politikusok mesterkedése áll az egész felhajtás mögött.

A kétgyermekes anyát letartóztatták, és még az is elképzelhető, hogy büntetőpert indítanak ellene. Az viszont már biztos, hogy az ország összes kórházából kitiltják, így a jövőben csak akkor léphet be bármelyik egészségügyi intézménybe, ha vészhelyzetről van szó, ha időpontra megy, vagy ha minden kétséget kizáróan bizonyítani tudja, hogy ellátásra van szüksége.

A nőt azt követően tartóztatták le, hogy a portsmouthi kórházban felvételeket készített üres kórtermekről, majd ezeket feltöltötte a Facebookra a „valaha volt legcsendesebb hely” szöveggel, jelezve, hogy egyáltalán nem igazak azok a híresztelések, hogy az egészségügy le lenne terhelve a vírus miatt. Korábban csinált hasonló akciókat Southamptonban és Chichesterben is.

A nő ámokfutásán nem csak az átlagemberek, de a régió vezetői is megbotránkoztak, többen is azt emelték ki, azzal, hogy valaki tagadja a vírus létezését, azoknak a munkáját értékeli le, akik közel egy éve megfeszítve dolgoznak a frontvonalban, hiszen megcáfolhatatlan tény, hogy a kórházakra hatalmas nyomás helyezedik az elmúlt hónapokban.

Szégyen, hogy valaki ennyire semmibe vegye más emberek fájdalmait és kemény munkáját

– kommentálta az esetet az egyik helyi politikus, Gerald Vernon-Jackson.

A nőnek egyébként nem kell börtöntől tartania, ha bűnösnek találják legfeljebb egy 2500 fontos büntetés megfizetésére kötelezheti őt a bíróság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik