Élet-Stílus

Elveszítheti a házát egy brit nő, akihez három hónapja beköltözött egy ismeretlen férfi, és azóta sem hajlandó távozni

A betolakodó a számlákat sem fizeti, a nő viszont kénytelen, mert jelzálog van az ingatlanon.

Mi magunk is érezzük a tehetetlenséget, amikor annak a brit nőnek a történetét olvassuk, aki hónapokkal ezelőtt gyanútlanul kiadta a házát egy ismeretlen férfinek, aki azóta is visszaél a vendégszeretettel.

A Daily Mail hozta le a 46 éves Micki Hacking kálváriáját, aki öt évvel ezelőtt döntött úgy, hogy a nagyvárosi nyüzsgést hátrahagyva vidékre költözik a fiával. Gloucestershire-ben vásárolt maguknak egy 800 ezer fontot érő, öthálószobás ingatlant, ami mintha egy katalógusból lépett volna elő, annak idején még a BBC One műsorában is szerepelt új szerzeményével.

Talán itt szúrhatta ki őt és a házat a 61 éves Marty Black, aki azzal fordult a nőhöz, hogy szívesen kivenné a házát egy rövid nyaralás erejéig. Hackinget a munkája Londonhoz köti, így korábban is előfordult már, hogy ő maga huzamosabb ideig a fővárosban tartózkodott, eközben pedig kiadta a házát vakációzóknak, hogy így gyűjtsön pénzt a fia tandíjára. Nem volt tehát semmi rendkívüli az üzlet megkötésében, rövid úton azonban pokollá vált a háztulajdonos élete.

A beköltöző férfi ugyanis nem hajlandó kiköltözni a házból. Eddig mindig elhessegettek a dolgot és mondvacsinált indokokkal próbálta húzni a költözést, mostanra viszont már nyíltan hangoztatja, hogy sehova nem megy. Közben pedig az előzetesen megbeszéltek ellenére nem fizeti a számlákat sem, amit így Hackingnek kell kipengetnie. A nő még csak azt sem csinálhatja, hogy kivárja a közműszolgáltatások kikapcsolását, ami után valószínűleg távozna a férfi, ugyanis a házon jelzálog van, így ha nem fizeti a számlákat, könnyen előfordulhat, hogy ténylegesen elveszítené a házát.

Black egyébként a koronavírus okozta helyzetet igyekszik kihasználni, és azt a szabályt, hogy a bérbeadóknak hat hónappal a tervezett kiköltözés előtt értesíteniük kell a bérlőiket – e szerint most jár féltávnál Black nyaralása. A szabályozás a nyaralókra nem érvényes, ennek ellenére a tulajdonoson kívül senki nem szólította még fel a betolakodót a távozásra.

A férfi korábban 1300 font készpénzt adott vendéglátójának „nagylelkűsége jeléül”, ami azonban nem fedi le a teljes tartózkodásának költségeit. Mindennek tetejében jó eséllyel az sem igaz, hogy a férfi milliomos üzletember lenne, ahogy azt a társulás idején állította, bár mostanra talán ezen lepődik meg a legkevésbé a reménytelen helyzetbe sodródó tulajdonos.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik