Élet-Stílus

Alkoholos kézfertőtlenítőt itattak gyermekbénulás elleni oltás helyett indiai kisgyerekekkel

The Times Of India/K K Choudhary / AFP
The Times Of India/K K Choudhary / AFP
Összekeverték az üvegeket.

Tizenkét kisgyereket kellett kórházba szállítani az indiai Mahárástra államban, miután gyerekbénulás elleni oltáscseppek helyett kézfertőtlenítőt adtak neki tévedésből egy egészségügyi központban –jelentette a helyi sajtó. Az eset vasárnap történt, amikor egész Indiában beoltják az öt évesnél fiatalabb gyerekeket a járványos gyerekbénulás ellen egy országos kampány részeként. A központban, ahol a hiba történt, kétezer gyereket oltottak be.

Egészségügyi tisztségviselők elmondása szerint a kézfertőtlenítőt kapott gyerekek közül többen azonnal szédülésre kezdtek el panaszkodni és hányni kezdtek. Egy anyuka az India Today című lapnak elmondta, hogy a lánya és fia is hányt, miután ők is a legalább hetven százalék alkoholt tartalmazó fertőtlenítőből kaptak.

A gyerekeket kórházba szállították, aminek igazgatója igazgatója az IANS indiai hírügynökségnek elmondta, hogy az összes gyerek stabil állapotban van, és várhatóan mindannyian fel fognak épülni.

A hatóságok vizsgálatot indítottak az esettel kapcsolatban, és az oltás végző három egészségügyi dolgozót fel fogják függeszteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik