Élet-Stílus

Hamis utasításokat adott légi járműveknek egy amatőr rádiós Berlinben

AM-C / Getty Images
AM-C / Getty Images
Letartóztatott a berlini rendőrség egy 32 éves férfit január 28-án, csütörtökön a német főváros Koepenick nevű kerületében. A férfit, akinek a nevét nem hozták nyilvánosságra, azzal vádolják, hogy hónapokon keresztül lépett kapcsolatba, rádión különböző légi járművekkel, és földi repülésirányítónak kiadva magát, fals utasításokat adott nekik.

A rendőrség a lakásán ütött rajta az elkövetőn. A férfit úgy csalták lépre, hogy egy rendőrségi helikoptert küldtek arra a könyékre, ahol a tartózkodási helyét sejtették, és várták, hogy megpróbál-e rádión kapcsolatba lépni a járművel. Az amatőr rádiós pedig lépre is ment – írja az AP hírügynökség.

A házkutatás során a rendőrök két olyan rádiókészüléket is találtak, amelyekkel a férfi kapcsolatba léphetett a közelben elhaladó légi járművekkel. A gyanú szerint a férfi elmúlt hat hónapban több alkalommal is, magát földi repülésirányítónak kiadva lépett kapcsolatban utas-, és teherszállító repülőgépekkel, illetve helyi és szövetségi rendőrségi helikopterekkel.

A rendőrség közleménye szerint, amit a férfi csinált, elképesztően veszélyes, de nem okozott balesetet, vagy más incidenst.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik