Élet-Stílus koronavírus

Éjjelente árufeltöltőként dolgozik az iskolaigazgató, hogy segíthesse a nehézsorsú diákjait

Másodállásban, éjszakai műszakokban árufeltöltőként dolgozik egy észak-charlestoni középiskola igazgatója. Minden pénzt, amit a hipermarketben keres, a szegény diákjai megsegítésére költi.

Henry Darby már gyerekkora óta ott segít, ahol csak tud. Nem véletlen, hogy egy olyan középiskolát igazgat, ahol a diákok 90 százaléka a szegénységi küszöb alatt él. A gyerekek családjainak helyzete pedig még tovább romlott a koronavírus-járvány miatt. Darbynak van olyan diákja, aki autóban alszik, olyan, aki egy híd alá kényszerült, és olyan is, akinek az otthonában egyetlen matrac maradt az összes berendezési tárgy – írja az NBC News.

Az igazgató, aki annyira szívén viseli diákjai sorsát, hogy az mindegyiküket az unokájának hívja, elképesztő erőfeszítésbe kezdett, hogy segíthessen. Másodállást vállalt egy Walmart hipermarketben, ahol este 10-től reggel 7-ig tart az árufeltöltő műszakja. Az így keresett pénzt teljes egészében arra fordítja, hogy a nehéz anyagi körülmények között élő diákjait segítse.

Darby, akinek csak hétvégente, illetve délutánonként egy-két órája marad aludni, nem büszkélkedett a tettével. Még a Walmartnál a közvetlen főnöke sem tudta, hogy miért kéri magát mindig éjszakai műszakba. Miután azonban fény derült az önfeláldozására a hipermarket 50 ezer dollárral (közel 15 millió forinttal) támogatta Darby iskoláját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik