Élet-Stílus

Szemtelenül zseniális trükkel kerülik el brit gyerekek, hogy felelniük kelljen az online órán

Egy egészen pazar tipp az iskolába járóknak.

Amióta tombol a járvány, és az egész világ átváltott online oktatásra, össze sem lehet számolni, mennyi vicces, kellemetlen, és úgy egészében feldolgozhatatlan szituációt szült az új helyzet, a mostanihoz hasonló diákcsíny azonban eddig még nem nagyon került elő.

A Ladbible szúrta ki a Twitteren egy férfi bejegyzését, akinek a felesége tanár, és akinek kíméletlenül túljártak az eszén a diákjai.

A férfi azt írja a posztban, hogy az egyik tanuló megváltoztatta a nevét a Zoomon „Reconnecting…”-re, azaz „Újracsatlakozás…”-ra, ami miatt a tanárnő azt hitte, a gyereknek hálózati problémái vannak, ezért nem is szólította fel őt egyszer sem. Pedig nyilvánvalóan semmi baj nem volt az internetével. Az élelmes diák még egy olyan elipszis alakú ikont is beszúrt az új név mellé, ami a tényleges újracsatlakozási kísérleteknél szokott megjelenni.

A srácnak nem kell aggódnia a tanulás miatt, már most egy igazi zseni

– kommentálta a dolgot a tweetet közzé tevő férfi, aki később hozzátette, bár valóban zseniális trükkről van szó, ezt is csak akkor fogják bevenni a tanárok, ha a gyerekek minden részletre figyelnek. Az egyik diák ugyanis szintén átírta a nevét a fenti szóra, de közben sikerült pár elütést is produkálnia, így kiderült a turpisság.

Természetesen a világért sem buzdítanánk senkit arra, hogy próbálja ki, az ő tanárai beveszik-e, az elismerés azonban mindenképp jár a kreatív problémamegoldásért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik