Élet-Stílus

Újra felbukkant a Loch Ness-i szörny, két különböző ember is látni vélte rövid időn belül – Videó

Mindketten a vízből kiemelkedő, definiálhatatlan alakról számoltak be, ami felkavarta az állóvizet.

Kevés olyan évszázadok óta velünk élő legenda létezik, amire ma már az emberiség szinte egésze azt mondja, hogy csak mese, de ennek ellenére nem tűnik el a dolog misztikuma, az emberek pedig talán nem is lennének csalódottak, ha a tudomány tévedne. Tipikusan ilyen a vitatott létezésű élőlények esete, mint például a jetié, vagy a Loch Ness-i szörnyé. Utóbbi létezéséről újabb bizonyítékot közöltek lelkes szörnyvadászok.

A Mirror azt írja, egy amerikai nő, Kalynn Wangle január 11-én az Urquhart-öböltől közvetítő webkamerán fedezte fel a szörnyet: a félhomályban egy V-alakú kiemelkedést vett észre a vízben, ami állítása szerint legalább három méter hosszúságú lehetett. A jelenség néhány másodpercig volt látható, mielőtt eltűnt a vízben. A nő a felvételek többszöri visszanézése után teljesen biztos benne, hogy a szörnyet látta.

Íme az általa látottak:

Alig egy héttel később, január 19-én a szörnyre már régóta vadászó ír férfi, Eoin O’Faodhagain vélte látni a rajongók körében csak Nessie-nek becézett élőlényt. Ő is a vízből kiemelkedő definiálhatatlan alakról számolt be, ami a tó vízét is felkavarta a megjelenésével. A férfi állítja, a közelben egyetlen hajó sem tartózkodott, ami felelős lehetett volna az állóvíz felkavarásáért, így csakis az a valami lehetett ennek az okozója, amivel perceken át szemezett. A férfi azt mondja, három nappal később, január 22-én újra látta a szörnyet, nagyjából ugyanazon a helyen, ahol korábban is.

A szörny rajongói mellett egyébként a skót állam is nagyon örül annak, hogy újra „felbukkant” a szörny, ami évente átlagosan 41 millió fonttal dobja meg a skót turizmust. A jelenések nyilvántartásáért felelős megbízott, Gary Campbell sokatmondóan úgy kommentálta a fenti két esetet, hogy nem is indulhatna jobban az év.

Tavaly havonta átlagosan egyszer, összesen 13-szor látta valaki felbukkanni a szörnyet, egy ízben például szonárral akadtak a nyomára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik