Élet-Stílus

Egy amerikai ügyvéd elmondta, hogyan lehet megúszni egy gyilkosságot

dt03mbb / Gettyimages - Illusztráció
dt03mbb / Gettyimages - Illusztráció
Fel is függesztették az etikailag aggályos tanács miatt.

Az amerikai Tennessee állam legfelsőbb bírósága felfüggesztette egy ügyvéd engedélyét, miután egy ismerősének elmondta, hogy hogyan úszhat meg egy gyilkosságot – jelentette a helyi sajtó. Winston B. Sitton még 2017-ben, a Facebookon osztotta meg, hogyan lehet úgy agyonlőni valakit, hogy után ne ítéljék el a tettest emberölésért.

Az ügyvéd egy női ismerősének bejegyzésére válaszolt, aki megosztotta, hogy nagyon fél volt barátjától, akivel nemrég szakított, és attól tart, hogy zaklatni fogja. Sitton először azt tanácsolta neki, hogy vegyen egy elektromos sokkolót, vagy könnygázt, majd azt javasolt, szerezzen be egy sörétes puskát, amit úgy töltsön meg, hogy elsőre sót, utána madársörétet lőjön ki, majd harmadik lövésre olyan lövedéket, ami még egy medvét is leterít.

Majd közölte vele, hogy ha meg akarja ölni a férfit, akkor csalja a lakásába, majd mondja azt, hogy betört hozzá, és bántani akarta, emiatt az életét féltette, amikor megölte, mert így a helyi önvédelmi törvények alapján nem fogják elítélni. 

Miután a nő válaszként közölte, hogy „bárcsak megpróbálná”, az ügyvéd közölte vele, hogy ne nagyon beszéljen erről, ha akár csak egy kicsit is komolyan gondolja a dolgot, és törölje a bejegyzést a Facebookról. A nő törölte is a posztját, de addigra már volt barátja látta azt, képernyőfotót készített róla, és jelezte az esetet a megyei ügyészségen.

Az ügyvéd ellen ezután eljárást indított az ügyben illetékes állami fegyelmi bizottság, ami végül azt javasolta, hogy hatvan napra vonják be a férfi ügyvédi engedélyét. Az ügyvéd azzal védekezett, hogy csak a rá jellemző fekete humorral viccelődött, valamint azzal, hogy nem olyan hülye, hogy egy nyilvános posztban komolyan ilyen tanácsot adjon bárkinek is.

A legfelsőbb bíróság végül szigorúbb büntetést szabott ki rá, és négy évre felfüggesztették engedélyét, mert tanácsa akár katasztrofális eredményre is vezethetett volna, ha a nő megfogadta volna azt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik