Élet-Stílus koronavírus

Megfenyegették a walesi rendőrök a vevőket, hogy ne merjenek a tanyáról tejet vásárolni

Pénzbüntetést helyeztek kilásába, ha az összezavarodott vásárlók nem hagyják el rögvest a tanyát.

Egészen szürreális, elsőre teljesen érthetetlen eset történt Walesben, amelyről többek mellett a Metro számolt be. Egy Trelogan településhez tartozó tanyán, Mynydd Mostynen újévkor egy kiskereskedés nyílt, ahol a vásárlók leginkább tejtermékeket, így tejet, sajtot, joghurtot, valamint tojást és kávét vásárolhatnak.

A tanyát, és a boltot üzemeltető pár, Einion és Elliw Jones egészen eddig nagyon meg voltak elégedve a forgalommal és az egyre bővülő vásárlói körrel, a múlt héten azonban különös panaszok érkeztek a vásárlóktól:

Többen is arról számoltak be, hogy a tanya környékén rendőrök álltak lesben, akik aztán elkezdtek nyomást gyakorolni rájuk, hogy menjenek vissza a városba, és inkább egy szupermarketben intézzék el a bevásárlást.

Ez Jonesék számára is tökéletesen érthetetlen volt, a biztonsági kamera felvételeit megnézve viszont látták, hogy a rendőrök tényleg a tanya körül strázsáltak, és rövid szóváltás után visszafordították a vevőket.

Közülük többen arról számoltak be, hogy az egyenruhások egy kiadós büntetést is kilátásba helyeztek arra az esetre, ha folytatják a vásárlást, történetesen egy 60 fontos (24 ezer forint) csekkel lettek volna gazdagabbak, akik felszólításra nem hagyják el a tanyát.

Szerintem a rendőrségnek inkább támogatnia kellene bennünket, mint új vállalkozást, és nem szupermarketekbe küldeni az összes lehetséges vásárlónkat. Ha valaki a hentesnél áll sorban, hozzá is odamennek vajon, hogy vegyen inkább húst a Tescóban?

– értetlenkedett a Metrónak Elliw Jones.

Később aztán a pár, és a felháborodott vásárlók együttesen kinyomozták, hogy a koronavírussal szembeni rendelkezések állnak a tiltás hátterében. A Walesben hatályban lévő szabályok szerint ugyanis az embereknek a létfontosságú termékeket – így a tejet is, ami Jonesék legfőbb árucikke –  a hozzájuk legközelebb eső üzletekben ildomos megvásárolni, és a vírus terjedésének gyorsulását kockáztatják azzal, ha keresztül-kasul utaznak az országban csak azért, hogy vegyenek egy üveg tejet.

Az észak-walesi rendőrség a fentieket egy közleményben is megerősítette, így elég valószínű, hogy amíg tart a járvány, Jonesék vállalkozása halálra van ítélve.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik