Élet-Stílus

18 napon át bolyongott a vadonban egy ausztrál férfi, akit gombák tartottak életben

A férfi a kutyájával tűnt el, de csak egyiküket találták meg.

Az 58 éves Robert Webert január 6-án látták utoljára, amikor a kutyájával elhajtott a queenslandi Kilkivan városában található hotelből. Nem sokkal később azonban egy kietlen területen beleragadt a sárba az autója, segítséget pedig nem tudott hívni. Összesen három napot töltöttek a kutyájával a kocsiban, de miután kifogytak a vízből, kénytelenek voltak tovább állni.

A BBC arról ír, hogy a férfit az eltűnése után 18 nappal egy gátnál találta meg egy helyi politikus, aki egyben a tulajdonosa is az egyik ottani ingatlannak. Azonnal értesítette a hatóságokat, akik a kiérkezésük után rögvest ellátták a férfit. A rendőrségi jelentések szerint Webert megviselte a közel három hetes bolyongás, de ezt leszámítva nem volt semmilyen komoly baja. A hatóságoknak elmondta, hogy egész idő alatt a gát vizét itta és gombákat evett.

Az ausztrál lapoknak nyilatkozott a férfi felesége, aki elmondta, sem a szárazföldi, sem a mentőhelikopteres keresés során nem akadtak a férje nyomára, pedig a gát mellett is többször elmentek, így egészen hihetetlen volt, hogy végül itt találták meg a férjét. Ezen kívül az elhagyott kocsi is meglett, ami 18 nap elteltével ugyanott áll, a sár fogságában.

A megpróbáltatások során a férfi és a kutyája elhagyták egymást, és egyelőre nem akadtak az állat nyomára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik