Élet-Stílus

A haját tépte, az orránál fogva rángatta a rábízott idős beteget, most börtönbe megy

A biztonsági kamera buktatta le az ápolót, akinek a kutyája is sérülét okozott a magatehetetlen asszonynak.

Felkavaró videó került nyilvánosságra a hétvégén Nagy-Britanniában, amelyen egy beteggondozó sajátos módon viseli gondját a rábízott, magatehetetlen idős asszonynak. A Mirror azt írja, a dolog annyira komoly volt, hogy a bíróság a napokban hat hónap börtönre ítélte a 29 éves nőt.

A felvételen látható asszony, Liz Young demenciában szenvedett, állapota olyannyira előrehaladott volt, hogy nem élte meg a bíróság ítéletét. Az elmúlt években a videón látható másik nő, Jenny Dady gondoskodott róla rendszeresen. Liz a lányával, Corrinával élt együtt annak házában, és mivel folyamatos felügyeletre szorult, Corrina kénytelen volt segítséget felfogadni.

A nőnek sokáig fogalma sem volt arról, mi zajlik az anyja szobájában akkor, amikor Jennyvel vannak kettesben. Először 2019 nyarán kezdte gyanítani, hogy valami nincs rendben, miután feltűnt neki, hogy az anyja testén kisebb sérülések és sebek jelentek meg. Hosszas tépelődés után megnézte a szobában lévő biztonsági kamera felvételeit, és nem hitt a szemének:

A videón látható, ahogy a gondozó a haját tépi, és az orránál fogva rángatja az idős beteget, szó szerint leerőszakolja az ételt a torkán, és végig nagyon agresszív testbeszéddel operál.

A videó megnézése után Corrina szinte sokkot kapott, egyszerre volt dühös Jennyre, amiért a bizalmával visszaélve így bánt az anyjával, és saját magára, amiért az egészből semmit nem vett észre. Végül a rendőrséget is értestették a dologról, a nyomozás során pedig még több részletre derült fény.

Egy esetben például Jenny kutyája karmolta meg Lizt, máskor az ápoló a rábízott nőt fürdés után meztelenül a sarokba ültette, és félórára magára hagyta. Ezek mellett már csak apróságnak tűnik, hogy Jenny akkor sem volt a leglekiismeretesebb munkaerő, mikor épp nem bántotta az asszonyt, helyette sokszor inkább a telefonjával volt elfoglalva.

A norwichi bíróság tavay év végén hat hónap börtönbüntetésre ítélte a 29 éves ápolót, valamint arra is kötelezték, hogy a sértett félnek 122 font fájdalomdíjat fizessen. Mindezt Liz már nem érhette meg, a nyomozás ideje alatt elhunyt. Halálát nem okozta közvetlenül az elítélt beteggondozó, ám lánya szerint igenis terheli őt felelősség, mert tevékenyen hozzájárult ahhoz, hogy az anyja utolsó évei embertelenül nehezek legyenek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik