Élet-Stílus

Csaknem tragédiát okozott az ablakon becsapódó méretes hattyú

A házban élő idős asszony pillanatokkal azelőtt lépett el az ablaktól, hogy a madár becsapódott.

Kisebb felfordulást okozott egy eltévedt hattyú egy angliai községben, Barton-in-Fabisben, és bár az eset elsőre semmiségnek tűnik, könnyen történhetett volna banális tragédia.

A Ladbible arról ír, hogy az eltévedt, igencsak nagytestű madár egy idős asszony fürdőszobájába csapódott be az  (egyébként duplaüvegű) ablakon keresztül, másodpercekkel azután, hogy a nő elsétált onnan. Az asszonynak hihetetlen módon nem esett baja az ijedtségen kívül, pedig nem csak a madár okozhatott volna neki komoly sérüléseket, hanem a záporozó üvegszilánkok is.

A legnagyobb brit állatvédő szervezet, az RSPCA képviselője szintén azt emelte ki, mekkora szerencséje volt az asszonynak, akit súlyos sérülések, vagy még annál is rosszabb érhetett volna, ha a madár egy kicsivel korábban érkezik. Keith Ellis szerint a hattyú a közeli tóhoz akarhatott repülni, de valamiért rosszul lőtte be az irányt. Elmondása szerint negyven éve dolgozik a szervezetnél, de ilyet még ő sem látott.

Az asszonnyal ellentétben a madár nem úszta meg könnyen a becsapódást, teljesen összezavarodva, vérben ázva találtak rá, de még idejében állatorvoshoz tudták vinni, ahol egy órán át tartó műtéten esett át. Jelenleg az RSPCA vadvédelmi központjában lábadozik, de remélhetőleg hamar visszatérhet majd a természetbe.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik