Élet-Stílus

Robbanócukorka helyett véletlenül pirotechnikai eszközt kezdett enni, felrobbant a szája

AaronAmat / Gettyimages - Illusztráció
AaronAmat / Gettyimages - Illusztráció
A brit nő egy bolt édességes polcáról vette le a dobozt, amiben nem robbanócukorka, hanem nagyot durranó ördögpatron volt.

Fájdalmas égési sérüléseket szenvedett és majdnem a fogai is kitörtek egy 48 éves brit nőnek, aki robbanócukorkának hitte a pirotechnikai eszköznek számító ördögpatronokat, és azok a szájában robbantak fel – jelentette a helyi sajtó. A Rugby városában élő Lisa Boothroyd elmondása szerint a Fun Snaps márkanevű durrancsot az édességes polcon találta egy közelében lévő boltban, és doboza alapján is cukorkának nézte azt.

A nő Southwest News Service-nek elmondta:

Emlékszem a pillanatra, mikor ráharaptam a maroknyi cukorkára, és azonnal éreztem a robbanásokat a számba. Rögtön éreztem az égő fájdalmat.  Szörnyű volt. Nem tudtam, hogy mi történik.

A nő azonnal orvoshoz fordult, és a The Sun című brit bulvárlap cikke szerint erős fájdalomcsillapítókat kapott az előző hónapban történt eset után, és napokig nem tudott rendesen enni és aludni.

Azt nem részletezték, hogy pontosan milyen szintű égési sérüléseket szenvedett, csak annyit közöltek, hogy sebei azóta már begyógyultak. A nő közben annak örül, hogy nem tört ki egyik foga sem, igaz, az egyik megrepedt a robbanások erejétől.

Boothroyd közben felvetette, hogy mi lett volna, ha egy gyerek találja meg az édességek között az ördögpatront a boltban, közölve, hogy egy kisgyerek szájában még nagyobb kárt tehettek volna a durranó pirotechnikai eszközök.

A The Sun az esettel kapcsolatban megkereste a Costcutter üzletláncot, ahol közölték, hogy beszéltek a kérdéses áruházat üzemelő az ő márkanevük alatt üzemelő boltossal, aki biztosította őket, hogy azonnal eltávolítják az ördögpatront az édességek közül.

Az ördögpatron, durrancs, vagy durranó borsó néven ismert játékok Magyarországon az 1. pirotechnikai osztályba vannak sorolva, 14 év felett egész évben szabadon megvásárolhatóak, és beltérben is használhatóak, mert használatuk nagyon alacsony kockázattal és elhanyagolható zajszinttel jár.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik