Élet-Stílus

Ez a különleges molekula védi meg az orrunkat a legnehezebb időkben is (x)

Phytotec
Phytotec
A tél végére általában legyengül az immunrendszerünk, ráadásul a hűvös, nyirkos időben sokkal könnyebben betegszünk meg. Az ember orra ebben az időszakban kifejezetten ki van téve a fertőzéseknek, különösen a náthát okozó vírusoknak.

Az orrnyálkahártyánkat óvnunk kell

Az orrunkat és a melléküregeket vékony és meglehetősen érzékeny nyálkahártya borítja, amely könnyen kiszáradhat és emiatt kisebesedhet. Ha gyakran fújjuk az orrunkat, még sérülékenyebbé válhat, ezért nagyon fontos, hogy ebben a tél végi, náthás időszakban az irritált orrnyálkahártyát megfelelő módon ápoljuk.

Véd a kiszáradástól az egysejtűek „titkos fegyvere”

A szintetikus hatóanyagot tartalmazó orrspray-k hosszú távon függőséget okozhatnak, ezért is fontos, hogy az orrnyálkahártyánk ápolására természetes összetevőket tartalmazó készítményt válasszunk: olyat, amelyben megtalálható az ectoin is. Az ectoin egy speciális, nagy vízmegkötő képességgel rendelkező molekula, amely képes a sejteket határoló membrán szerkezetét megóvni a környezet károsító hatásaitól. A tudósok ezt a molekulát sivatagi egysejtűekben fedezték fel. Azt vették észre, hogy bizonyos egysejtűek képesek túlélni a nappali forróságot és az éjszakai lehűlést egyaránt. Kiderült, hogy megmaradásukat az ectoinnak köszönhetik. Az ectoin egy olyan sejtvédő molekula, amely megköti a vizet, és ezáltal védőburkot képez, véd a kiszáradástól, illetve hozzájárul a károsodott sejtfal regenerálódásához is.

Segíthet nekünk is az ectoin

A vékony és sérülékeny orrnyálkahártya megóvásában nagy segítséget jelenthet az ectoin, amely megtalálható a Reventil orröblítőben és a Reventil orrspray-ben is. A Reventil tengervizes orröblítő naponta többször is alkalmazható, gyengéden átmossa az orrunkat és segít a beszáradt nyák eltávolításában. Az orröblítőt minden korosztály használhatja, és létezik kifejezetten gyerekek számára készült változata is.

Az egyedi összetételű Reventil orrspray hosszú távon is alkalmazható, nem okoz függőséget. Segít az orrnyálkahártya- és az orrmelléküreg-gyulladás tüneteinek kezelésében és megelőzésében is. A Reventil orrspray az ectoin révén védi az orrnyálkahártyát a környezeti tényezők, köztük a vírusok és a baktériumok károsító hatásaitól és a kiszáradástól.

Patikában kapható gyógyászati segédeszközök

 

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL

A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG

KEZELŐORVOSÁT!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik