Élet-Stílus

Érdekes dolgok történnek ott, ahol legalizálják a marihuánát

Illusztráció: Blaine Harrington III / Getty Images
Illusztráció: Blaine Harrington III / Getty Images
A nassok és a rágcsálnivalók forgalmazói örülhetnek, a szeszesital-gyártók viszont szomorkodhatnak ott, ahol legalizálják a marihuánát – derül ki egy friss tanulmányból.

Átlagosan 3,2 – 4,5 százalékkal nőtt meg a kereslet sütikre, kekszekre, jégkrémekre, csipszekre és a hasonló nassokra, az alkoholeladások ugyanakkor több mint 12 százalékkal estek vissza az Egyesült Államok azon államaiban, melyekben az utóbbi években legalizálták a marihuána fogyasztását – írja a Georgia State University friss kutatására hivatkozva az IFLS tudományos blog.

A korábbi kutatások mind a marihuánafogyasztás és az egészség direkt kapcsolatát vizsgálták, most először született olyan tanulmány, mely a könnyűdrog használatának egyéb hatásaival is foglalkozik.

Bár a kutatás megállapította, hogy a marihuánafogyasztás elterjedése összefüggésbe hozható az egészségtelen ételek iránti kereslet növekedésével, a tudósok szerint a kannabisz még mindig sokkal biztonságosabb, az emberiség kedvenc drogjának számító, évente legalább 2,8 millió ember halálát okozó alkoholnál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik