Élet-Stílus

Büntetné az iskola a 12 éves lányt, mert túl hosszú a szoknyája

Az iskola nem tűnik együttműködőnek, az apa szerint megtagadják a lányától az oktatást.

Bár mi már nagyrészt csak a filmekből ismerjük az iskolai egyenruhák világát, az angolszász országokban a mai napig komoly tradíciónak örvendenek, és szigorú szabályokhoz kötik a paramétereiket.

Általában abból szokott probléma lenni, hogy valaki puszta lázadásból nem megfelelően hordja az uniformist, ami a fiúknál kimerülhet a kibontott a nyakkendőben, a lányoknál pedig a legtöbb esetben az előírtnál rövidebb szoknyában. A Metro most arról ír, hogy éppen utóbbi ellentetjéből lett baja az angliai Uxbridge középsikolájába járó 12 éves Siham Hamudnak, aki bokáig érő szoknyában jár iskolába. A szabályzat szerint ugyanis a lányoknak lehetőségük van hosszú nadrágban és térd fölé érő szoknyában iskolába menni, a bokáig érő darab azonban nem megengedett.

A lány szülei szerint viszont egyik viselet sem egyeztethető össze a vallásukkal, így az egyetlen járható út, ha lányuk bokáig érő szoknyában jár.  Az iskola vezetése viszont ezt nem nézi jó szemmel, többször hazaküldték már a lányt, hogy öltözzön át megfelelő viseletbe, ő pedig egy idő után elmaradozott az iskolából, jelenleg otthon tanul.

A Metro szerint a lányt megviselik a történtek, főleg, mert a barátai sem álltak mellé. Az apja pedig egyenesen odáig ment, hogy kijelentette, a lányától a hite miatt tagadják meg az oktatást.

Nem értem miért akkora probléma az iskolának, hogy Siham szoknyája pár centivel hoszabb.

A jelek szerint az iskola tényleg nem a legegyüttműködőbb, amit az a levél is igazol, amelyben Sihamot már azzal fenyegetik, hogy a szabályszegésnek jogi következményei is lehetnek.

Siham hiányzásai igazolatlanok, a tartós igazolatlan távollét pedig pénzbüntetést vonhat maga után. A szülők ellen pedig felmerülhetnek jogi panaszok, mivel nem gondoskodnak arról, hogy a gyerekük iskolába járjon

– így kezdődik a családhoz eljuttatott levél, amelyben ismét felszólítják a szülőket, hogy működjenek együtt, és küldjék vissza az iskolába a lányukat – nadrágban, vagy az eddiginél rövidebb szoknyában.

Az iskola igazgatója nem kommentálta az ügyet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik