Élet-Stílus

Beperelte a Mercedest egy kanadai házaspár, mert félnek vezetni az új autójukat

Aleksander Kalka / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Aleksander Kalka / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Közel három éve áll garázsban egy kanadai házaspár újan vásárolt, Mercedes S550-es autója. Azt mondják, a kormánymű hibája miatt félnek vezetni az autójukat, de a kereskedő nem hajlandó kijavítani a hibát.

„Azt mondják, nyugodtan használhatom az autót, de félek beleülni. Folyton autópályán közlekedek, ami életveszélyes lehet” – mondja Datong Yang vancouveri vállalkozó, aki 2017-ben, 160 ezer kanadai dollárért (kb. 37 millió forintért) vásárolt magának egy új Mercedes S550 típusú autót. A kocsit azonban egy évig sem használhatta, mert 6500 kilométert megtétele után meghibásodott a kormánymű – írja a Vancouver Sun.

Yang visszavitte az autót a kereskedésbe, ahol viszont azt mondták neki, az autónak nincs semmi baja, nyugodtan használhatja. A férfit azonban nem hagyta nyugodni a dolog, ezért kutatni kezdett. Rájött, hogy bár az ő autója nincs visszahívási listán Kanadában, az Egyesült Államokban több 2015 és 2019 között gyártott S-osztályú Mercedest hívtak vissza a kereskedők a kormánymű hibája miatt.

Hiába mondta el mindezt a kereskedőnek, az továbbra is azt állította, hogy az autó rendben van. Yangnak azt mondták, vagy használja az autót, vagy ha nem akarja, akkor adja el. A vállalkozó azonban úgy gondolja, ha ő nem meri vezetni a kocsit, akkor eladni sem fogja, hogy a vevő kerüljön bajba.

A kanadai vállalkozó a Mercedes stuttgarti központjáig ment a panaszával, ahol megerősítették a gyanúját: az autóját vissza kellett volna hívnia a kereskedőnek, hogy kicseréljen benne egy alkatrészt. A kereskedőt azonban ez sem hatotta meg.

Yang ezért beperelte a Mercedes-Benz kanadai cégét. Kártérítést követel, de azt mondja, ennél is fontosabb számára a családja és a többi Mercedes-tulajdonos biztonsága. A Vancouver Sun megkereste az autókereskedőt is, Arthur Liu azonban az anyacéghez irányította a lapot. A központ viszont csak annyi válaszolt a lap kérdéseire, hogy a folyamatban lévő jogi eljárást nem kommentálják.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik