Élet-Stílus koronavírus

Koronavírus ide vagy oda: nudista fesztivált rendeznek Mexikóban

Getty Images (illusztráció)
Getty Images (illusztráció)
A magas fertőzöttség ellenére nyolcezer fős meztelen partira készülnek februárban a mexikói Zipolite-ban.
					

A nudista strandolásnak ötéves hagyománya van az országban. A helyszínt adó Zipolite-ot a Holtak strandjának nevezik. Az elmúlt években többezer fő gyűlt össze a közös legális meztelenkedésekre. Annak ellenére, hogy Mexikóban az 1,4 milliót is meghaladta a koronavírus-fertőzöttek száma, és több mint 130.000-en életüket vesztették a járvány miatt, a várva várt esemény nem marad el. A hírek szerint a résztvevők az egészségügyi szabályok betartásával nyugodt szívvel ledobhatják a textilt – olvasható a Ladbible bulvárlapban.

Egy helyi illetékes elmondta, ez egy óriási lehetőség a város számára, hogy visszaszerezze a világjárvány miatt elvesztett bevételeinek egy részét. A maszkhasználat és a fertőtlenítés fontosságára is felhívták a látogatók figyelmét.

Korábban egy pedofília-ellenes szervezet tiltakozott a nudista parti ellen, ugyanis felnőtteket és gyerekeket is egyaránt várnak az eseményre. A British Naturism szevezője viszont kiállt a fesztivál mellett. Azt állította, hogy mindenki biztonságban van, a résztvevő szülők odafigyelnek gyermekeikre, továbbá fényképeket sem készíthetnek egymásról, erre csak és kizárólag a rendezvény fotósának van lehetősége.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik